Fylte, ovnsbakte squash – sunt og blodsukkervennlig

Fylte, ovnsbakte squash – sunt og blodsukkervennlig

Avatar
blogger om friluftsliv, kosthold og trening på ingridsblogg.no. Hun har mange oppskrifter uten sukker og hvetemel, og er opptatt at en sunt og næringsrikt kosthold. Hun jobber også som guide i DNT og har lang erfaring i fjellet.
Publisert første gang: 02.10.14 | Sist redigert: 31.05.17
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon

Ser du etter noe sunt og godt til middag? Kanskje et alternativ til tacoen? Let ikke lenger. Ingrids Blogg deler en av sine favorittoppskrifter, og denne uken står fylte squash på menyen. Denne retten er superenkel å lage, og tar virkelig ikke lang tid.

Annonse

Ingredienser (2-3 porsjoner)

  • 2 store squash
  • 3-400 gram kjøttdeig
  • 1 boks hakkede tomater
  • 1 løk
  • 4 hvitløksfedd (eller mindre om ønskelig – jeg er glad i hvitløk)
  • 1 boks brune bønner
  • Salt og pepper (+ evt ønsket krydder. Oregano og basilikum kan anbefales)
  • Revet ost

Fremgangsmåte

Brun kjøttdeig, løk og hvitløk. Ha i tomater, bønner og krydder, og la det putre.

lavkarbo middag

Mens det putrer så huler du ut squashene med en stor skje. Det  du huler ut kan du ha i gryta som står og putrer.

lavkarbo middag

Når det har kokt i ca 10 minutter så heller du fyllet i squashene.

lavkarbo middag

lavkarbo middag

Topp med ønsket mengde revet ost.

lavkarbo middag

lavkarbo middag

Stek i ca 15-20 minutter på 200 grader og nyt!

Annonse

lavkarbo middag

lavkarbo middag

Om skallet er for hardt så spis det som en bakt potet :) Veldig sunt og godt!

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
Registrer for nyhetsbrev
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: