Fylte, ovnsbakte squash – sunt og blodsukkervennlig
Ser du etter noe sunt og godt til middag? Kanskje et alternativ til tacoen? Let ikke lenger. Ingrids Blogg deler en av sine favorittoppskrifter, og denne uken står fylte squash på menyen. Denne retten er superenkel å lage, og tar virkelig ikke lang tid.
Ingredienser (2-3 porsjoner)
- 2 store squash
- 3-400 gram kjøttdeig
- 1 boks hakkede tomater
- 1 løk
- 4 hvitløksfedd (eller mindre om ønskelig – jeg er glad i hvitløk)
- 1 boks brune bønner
- Salt og pepper (+ evt ønsket krydder. Oregano og basilikum kan anbefales)
- Revet ost
Fremgangsmåte
Brun kjøttdeig, løk og hvitløk. Ha i tomater, bønner og krydder, og la det putre.
Mens det putrer så huler du ut squashene med en stor skje. Det du huler ut kan du ha i gryta som står og putrer.
Når det har kokt i ca 10 minutter så heller du fyllet i squashene.
Topp med ønsket mengde revet ost.
Stek i ca 15-20 minutter på 200 grader og nyt!
Om skallet er for hardt så spis det som en bakt potet Veldig sunt og godt!
Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.