Omelett med spinat og chèvre
Publisert første gang: 17.12.21
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon
Egg er noe av det mest næringsrike som finnes, og tilberedelsen kan varieres i det uendelige. Prøv for eksempel denne deilige omeletten.
Karbohydrater: ca 1 g per 100
Dette trenger du:
6 egg
1 dl helmelk
Salt og pepper, etter smak
150 g frisk spinat
150 g myk chèvre, gjerne norsk
Meierismør til steking og smøring av form
Tips! I sesong kan du bytte ut spinat med nysprungne skvallerkålblader.
Slik gjør du:
- Sett ovnen på 170 grader.
- Pisk sammen egg og melk, smak til med salt og pepper (det går fint å smake på rå egg i Norge, men hvis du ikke vil kan du ta ¾ ts salt)
- Skyll og tørk spinaten, stek den i litt smør til den faller sammen.
- Ha egg i en smurt paiform, legg på spinat og chèvre i biter.
- Stek i ovnen i 20-25 minutter, til omeletten har stivnet i midten.
Super å ha med i lunsjboksen eller på hjemmekontoret
Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.