Grillet lårfilet av kylling med sommerlig vannmelonsalat
Karbohydrater per porsjon: 38 gram
Fiber per porsjon: 5 gram
Det er lite som slår en saftig grillmiddag i ettermiddagssola! Her har jeg laget en smakfull marinade til kyllinglårfiletene og serverer dem med en frisk og fargerik sommersalat, samt sprø potetbåter med en lett aioli.
Husk at halve middagstallerkenen bør fylles med grønt, det er en fin måte å øke grønnsaksinntaket på!
Dette trenger du:
3 porsjoner
600 g kylling lårfilet
1 ss olje
1 ts dijonsennep
1 fedd hvitløk
1 ts balsamico-glaze
1 ts hvitvinseddik
1 ts honning
Litt salt og pepper
Litt hakket gressløk (kan sløyfes)
Ca. 300 gram vannmelon
15 stk cherrytomater
1/2 rødløk
1/2 hjertesalat
100 g fetaost (jeg brukte den i krydret olje)
Basilikum
Litt balsamico-glaze
600 g potet
Litt olje + salt/krydder etter ønske
50 g drømmelett/kesam
50 g lettmajones
1 hvitløksfedd, presset
En skvis sitronsaft + litt salt og pepper
PRØV OGSÅ: Sommerlig potetsalat med asparges og reddik
Slik gjør du:
- Bland sammen ingrediensene til marinaden og legg kyllingen oppi. Pass på at alle filetene blir dekket av marinade.
- Sett ovnen på 180 grader varmluft. Kutt potetene i båter og la de ligge i kaldt vann frem til ovnen er varm (dette vil trekke ut litt stivelse og gjøre potetene sprøere ved steking). La potetene renne godt av seg i et dørslag før du legger dem på et stekebrett og ringler litt olje over, samt krydder etter ønske. Stek potetene i 30-40 min.
- Kutt vannmelon i terninger, salaten i strimler, løken i tynne skiver og del cherrytomatene i to. Bland sammen i en bolle og ha oppi feta-terningene. Grovhakk basilikum og bland inn. Topp salaten med balsamico-glaze.
- Grill kyllingen (helst over medium varme) og bland sammen den lette aiolien. Server med salat og potetbåter. Nyt!
PRØV OGSÅ: Grillribbe med rabarbra-marinade
Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.