Grillet lårfilet av kylling med sommerlig vannmelonsalat

Grillet lårfilet av kylling med sommerlig vannmelonsalat

Andrea Jensen Moth
Andrea Jensen Moth er 30 år og har en bachelor i samfunnsernæring. Hun brenner for næringsrik og fargerik mat, som både kropp og sinn blir glad av. Andrea har tidligere jobbet med utvikling av sunne og næringsrike ferdig-retter, og er opptatt sunn mat skal være tilgjengelig og enkelt!
Publisert første gang: 29.09.21 | Sist redigert: 07.10.21
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon
Karbohydrater per porsjon: 38 gram
Fiber per porsjon: 5 gram

Det er lite som slår en saftig grillmiddag i ettermiddagssola! Her har jeg laget en smakfull marinade til kyllinglårfiletene og serverer dem med en frisk og fargerik sommersalat, samt sprø potetbåter med en lett aioli.

Husk at halve middagstallerkenen bør fylles med grønt, det er en fin måte å øke grønnsaksinntaket på!

Annonse

Dette trenger du:

3 porsjoner

600 g kylling lårfilet
1 ss olje
1 ts dijonsennep
1 fedd hvitløk
1 ts balsamico-glaze
1 ts hvitvinseddik
1 ts honning
Litt salt og pepper
Litt hakket gressløk (kan sløyfes)
Ca. 300 gram vannmelon
15 stk cherrytomater
1/2 rødløk
1/2 hjertesalat
100 g fetaost (jeg brukte den i krydret olje)
Basilikum
Litt balsamico-glaze
600 g potet
Litt olje + salt/krydder etter ønske
50 g drømmelett/kesam
50 g lettmajones
1 hvitløksfedd, presset
En skvis sitronsaft + litt salt og pepper

PRØV OGSÅ: Sommerlig potetsalat med asparges og reddik

Foto: Andrea Jensen Moth

Slik gjør du:

  1. Bland sammen ingrediensene til marinaden og legg kyllingen oppi. Pass på at alle filetene blir dekket av marinade.
  2. Sett ovnen på 180 grader varmluft. Kutt potetene i båter og la de ligge i kaldt vann frem til ovnen er varm (dette vil trekke ut litt stivelse og gjøre potetene sprøere ved steking). La potetene renne godt av seg i et dørslag før du legger dem på et stekebrett og ringler litt olje over, samt krydder etter ønske. Stek potetene i 30-40 min.
  3. Kutt vannmelon i terninger, salaten i strimler, løken i tynne skiver og del cherrytomatene i to. Bland sammen i en bolle og ha oppi feta-terningene. Grovhakk basilikum og bland inn. Topp salaten med balsamico-glaze.
  4. Grill kyllingen (helst over medium varme) og bland sammen den lette aiolien. Server med salat og potetbåter. Nyt!

PRØV OGSÅ: Grillribbe med rabarbra-marinade

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
Annonse
Registrer for nyhetsbrev
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: