Sensommersalat med halloumi og asparges
Publisert første gang: 15.09.21
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon
Karbohydrater per porsjon: 13 gram Fiber: 7 gram
Denne salaten er en lett og frisk rett som passer fint både til lunsj og middag.
Du kan gjerne bytte ut halloumi med annen ost eller proteinkilde etter ønske. For eksempel kan kokt egg eller kylling være et sunt og godt alternativ.
Dette trenger du:
½ hjertesalat
En god neve ruccola, eller annen bladsalat etter ønske
½ squash
150 g asparges
1 ts smør til steking
1 stk nektarin
Ca. 80 g. halloumi
1 ss gresskarkjerner
Tahini-dressing:
2 ts tahini
1 ts honning
1 ss sitronsaft
1-2 ss vann
Pepper
PRØV OGSÅ: Grønn salat med erter og brokkoli
Slik gjør du:
- Ha salaten i en stor skål
- Del squash i skiver og stek i tørr panne på høy varme, så den blir grillet og faller litt sammen. Ha skivene over salaten.
- Stek så asparges i smør i varm panne til de er lett grillet. Ha asparges over squashen.
- Rist gresskarkjerner raskt i varm panne, og stek så halloumi i biter eller skiver til den er gyllen.
- Vend sammen alle ingrediensene til tahini-dressingen.
- Topp salat og grønnsaker med stekt ost, nektarin i skiver og ristede frø.
- Server med dressing.
PRØV OGSÅ: Mozzarellasalat med nektarin
Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.