Salat med bakt laks og sennepsdressing

Salat med bakt laks og sennepsdressing

Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Publisert første gang: 23.06.21
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon
Karbohydrater per porsjon: 17 gram
Fiber: 11 gram

Denne salaten er nydelig sommermiddag eller lunsj, og også en topp «reste»-rett dersom du har laks til overs fra middag dagen før. Her har jeg laget en deilig dressing av tykk yoghurt naturell og sennep. Du kan selvsagt tilsette andre grønnsaker til salaten etter ønske.

Dette trenger du:

1 porsjon bakt laks (ca 125 g)
1 god neve bladsalat
1 gulrot
1 skvis sitron
1 ss rista gresskarkjerner
50 g erter
50 g edamamebønner
1 neve aspargesbønner
1 neve spirer
¼ avocado
6-8 skiver sylteagurk

Annonse

PRØV OGSÅ: Ovnsbakt laks med rotgrønnsaker


Dressing:
2 ss gresk yoghurt
1 ts lett majones
1 ts grov sennep
Pepper etter ønske

Slik gjør du:

  1. Fordel salat i en stor salatbolle/skål. Skrell gulroten og høvle i strimler. Topp salat og gulrot med en skvis sitron og rista gresskarkjerner.
  2. Damp erter, edamamebønner og aspargesbønner raskt, skyll i kaldt vann og ha på salaten.
  3. Vend sammen yoghurt, sennep, pepper og majones til en dressing.
  4. Topp den grønne salaten med bakt laks, spirer, sylteagurk og avocado i biter.

PRØV OGSÅ: Hoisin-stekt ørret med ris kokt i kokosmelk

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
Registrer for nyhetsbrev
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: