Lunsjsalat med speilegg og stekt ostelompe

Lunsjsalat med speilegg og stekt ostelompe

Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Publisert første gang: 07.04.21
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon

Restelunsj av det som finnes i kjøleskapet er ofte en god idé! Her har jeg brukt det jeg fant, og det ble en fargerik kombinasjon av masse gode smaker og bra næring. I tillegg er det bra for både miljøet og lommeboka når man kan unngå å kaste rester.

Karbohydrater: per porsjon: 23 gram Fiber: 10 gram

Dette trenger du:

Til en porsjon

Annonse

En god neve bladsalat / hodekål etter ønske
¼ agurk
½ spisspaprika
8 stk cherrytomater
1 ss sylta rødløk
¼ avocado
5 olliven
1 ss hummus (jeg brukte ferdigkjøpt på glass)
1 egg, stekt
1 stk speltlompe
3 skiver valgfri gulost
1 ts grov sennep

PRØV OGSÅ: Proteinrundstykker med frø og yoghurt

Slik gjør du:

  1. Del paprika, agurk, oliven og tomat i biter, og ha i en skål sammen med
    salaten.
  2. Stek egg i litt margarin eller olje og ha over salaten sammen med sylta rødløk,
    hummus og avocado.
  3. Smør sennep på lompa og ha ost på halve. Brett i to og stek i tørr stekepanne
    til osten er smeltet og lompa er gyllen. Del i 3-4 terninger og server med salaten

PRØV OGSÅ: Eggerøre med sopp og tomat

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
Registrer for nyhetsbrev
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: