Lammesal med urter og sennep
Karbohydrater: 0 g per 100
Lammesal med urter og sennep er helt nydelig! Dette er det samme kjøttet som man også lager koteletter av, nemlig ytrefileten sammen med ribbeina. Bare at her henger alt fortsatt sammen. Dette er flott kjøtt som gjerne kan serveres på en av høytidsdagene.
Dette trenger du:
1 lammesal/lammerygg, ca 7-800 g
2 ss rosmarin
2 ss persille
1 hvitløksfedd, finhakket
2 ts dijonsennep
Salt og pepper
Tips! Det passer godt med en god rødvinssaus til dette kjøttet.
PRØV GJERNE: Svinekoteletter med kapers-saus
Slik gjør du:
1. La kjøttet ligge i romtemperatur 1-2 timer.
2. Sett ovnen på 160 grader.
3. Brun kjøttet godt på begge sider i litt godt meierismør.
4. Gni kjøttet inn med urter, sennep, finhakket hvitløk, salt og pepper.
5. Legg i en stekeform og stek i 20-25 minutter (kjernetemperatur på 60-65 grader er medium stekt).
6. La hvile i ca 15 minutter før du serverer.
Tips! Noen trimmer beina og presenterer lammesalen som en krone. Det ser flott ut, så om du vil gjøre noe ekstra fancy kan du søke på lammekrone på youtube og lære hvordan du kan gjøre det.
Tips! Noen trimmer beina og presenterer lammesalen som en krone. Det ser flott ut, så om du vil gjøre noe ekstra fancy kan du søke på lammekrone på youtube og imponere gjestene. Krona skjæres da opp på bordet mens gjestene ser på.
Tips! Dette kjøttet er best rosastekt – det blir fort tørt hvis ikke – men hvis noen av gjestene vil ha det bedre stekt kan du bare steke noen av bitene litt mer etter at de er skjært opp, så ser de ikke lenger så rosa ut.
Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.