Matvafler med sesamfrø og kokos
Karbohydrat: ca 14 gram per vaffelplate
Vafler kan fint brukes som alternativ til brødmat så lenge de lages grove, som i denne oppskriften.
Vafler er kanskje mest kjent som deilig helgekos, full av sukker og hvetemel. Men slik trenger det slett ikke være. Vafler kan lages på mange ulike måter ved å variere ingrediensene i røra, eller ved å servere vaflene på ulike måter. Disse matvaflene kan serveres med forskjellige typer pålegg, og egner seg godt til både frokost, lunsj og kvelds.
Tips:
Dersom du vil ha litt ekstra spennende smak på matvaflene, smaker det godt med litt kanel og kardemomme i røra.
Dersom du ønsker søte vafler, kan du fint tilsette søtningsmiddel etter ønske.
PRØV OGSÅ: Søtpotetvafler – et litt bedre valg
Ingredienser
Oppskriften er beregnet til 1 stor vaffelplate.
1 egg
2 ss yoghurt naturell
1 ss havremel
1 ss bokhvetemel (eller annet mel etter ønske)
1 ss tørket kokosmasse
1 ss sesamfrø
¼ ts bakepulver
en klype salt
1 ts smeltet smør eller rapsolje
1 ts smør til steking
PRØV OGSÅ: Vaffeltoast av havremel – uten sukker
Fremgangsmåte
1. Visp sammen egg, yoghurt og smør/olje
2. Tilsett så alle de tørre ingrediensene
3. Smør vaffeljernet og stek vaffelen til den er gyllen
4. Server med ønsket pålegg
PRØV OGSÅ: Matmuffins med fetaost og spinat
Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.