Hjemmelaget blåbærsyltetøy med ingefær
Karbohydrater: Ca. 11 gram karbohydrater per 100 gram syltetøy (hvorav ca. 5 gram fiber)
Joda, du kan få tykt og deilig blåbærsyltetøy selv uten å tilsette sukker. Hemmeligheten er noe så sunt og enkelt som chiafrø.
Selv om det finnes veldig mange gode sukkerfrie og sukkerreduserte syltetøysvarianter på markedet i dag, er det noe helt eget med hjemmelaget syltetøy. Jeg opplever selv at det ofte kan være vanskelig få syltetøyet så tykt som man ønsker, hvis man ikke bruker det tradisjonelle sylte-sukkeret som tykner. Her har jeg tilsatt chiafrø i syltetøyet. Det gir perfekt konsistens, og bidrar samtidig med fine næringsstoffer og ekstra fiber. (Psst! Chiafrø er også perfekt å bruke i frokostgrøten)
Ingredienser
500 g frosne blåbær
0,5 dl vann
3 ss sukrin gold (eller annen søtning etter ønske)
3 cm fersk ingefærrot, revet fint
1 ts revet sitronskall
1 ss chiafrø
LES OGSÅ: Hvordan «lure» mer grønnsaker inn i kostholdet
Fremgangsmåte
Kok opp blåbær med litt vann. Tilsett revet ingefær, sitron og søtning, og la det småkoke i cirka 20 minutter. Sku av varmen, tilsett chiafrø og avkjøl før du heller over på et rent glass. Oppbevar i kjøleskap.
Tips!
- Denne oppskriften kan brukes som grunnoppskrift for syltetøy av alle typer bær, så bytt gjerne ut blåbær med for eksempel bringebær, jordbær eller rips.
- Ingefær og sitron kan fint droppes for en helt «naturell» variant.
- Server syltetøy som en sunn hverdagsdessert i et glass med litt yoghurt naturell og ferske blåbær!
Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.