
Grove pizzasnurrer med spekeskinke og rød pesto
Karbohydrater per porsjon: 19 gram
Fiber per porsjon: 4,5 gram
Dette er virkelig helgrove pizzasnurrer som er geniale i matpakka – til både barn og voksne!
Disse pizzasnurrene er faktisk laget med 100 prosent fullkorn, men er likevel kjempegode. De kan selvfølgelig fylles med det man selv måtte ønske og foretrekke, men jeg har altså valgt spekeskinke, ost og rød pesto-saus.
Prøv deg gjerne frem med fyll, til du finner din absolutte favoritt.
PRØV OGSÅ: Scones med havre, Biola og valnøtter
Ingredienser
Til 12 pizzasnurrer
2,5 dl vann
50 gram lettmargarin
1 ts salt
½ pose tørrgjær
300 gram sammalt hvete, fin
100 gram lettkokte havregryn
50 gram rød pesto
50 gram kremost naturell
150 gram revet ost
100 gram spekeskinke, strimlet
PRØV OGSÅ: Pizza med blomkålbunn
Fremgangsmåte
1. Ha fingervarmt vann og myk margarin i en bakebolle og rør ut gjæren. Ha oppi mel, gryn og salt og elt i 5-10 min. La deigen forheve i ca. 30 min.
2. Strimle spekeskinke, riv ost og bland sammen pesto og kremost i mellomtiden, slik at dette er klart.
3. Kjevle ut deigen på litt mel til et rektangel og smør på pesto-kremosten. Strø over ost 2/3 av osten og all skinken og rull deigleiven til en pølse.
4. Skjær pølsen først i fire deler, og deretter hver av delene i tre, slik at du har tolv snurrer.
5. Legg snurrene på et bakepapirkledd stekebrett og la de etterheve i 30-45 minutter. Forvarm ovnen til 200 grader mot slutten av hevetiden.
6. Strø resten av osten og litt tørket oregano over snurrene før de går i ovnen. Stek snurrene midt i ovnen i 12-15 minutter og la de avkjøles noe før de spises – og gjerne avkjøl de helt før de går i en matboks! Håper det smaker!
Kilde for beregning: matvaretabellen.no og produsentenes nettsider.
Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.