Grove pizzasnurrer med spekeskinke og rød pesto

Grove pizzasnurrer med spekeskinke og rød pesto

Andrea Jensen Moth
Andrea Jensen Moth er 30 år og har en bachelor i samfunnsernæring. Hun brenner for næringsrik og fargerik mat, som både kropp og sinn blir glad av. Andrea har tidligere jobbet med utvikling av sunne og næringsrike ferdig-retter, og er opptatt sunn mat skal være tilgjengelig og enkelt!
Publisert første gang: 14.03.25
Karbohydrater per porsjon: 19 gram
Fiber per porsjon: 4,5 gram

Dette er virkelig helgrove pizzasnurrer som er geniale i matpakka – til både barn og voksne!

Disse pizzasnurrene er faktisk laget med 100 prosent fullkorn, men er likevel kjempegode. De kan selvfølgelig fylles med det man selv måtte ønske og foretrekke, men jeg har altså valgt spekeskinke, ost og rød pesto-saus.

Annonse

Prøv deg gjerne frem med fyll, til du finner din absolutte favoritt.

PRØV OGSÅ: Scones med havre, Biola og valnøtter

Ingredienser

Til 12 pizzasnurrer

2,5 dl vann
50 gram lettmargarin
1 ts salt
½ pose tørrgjær
300 gram sammalt hvete, fin
100 gram lettkokte havregryn
50 gram rød pesto
50 gram kremost naturell
150 gram revet ost
100 gram spekeskinke, strimlet

PRØV OGSÅ: Pizza med blomkålbunn

Annonse

Fremgangsmåte

1. Ha fingervarmt vann og myk margarin i en bakebolle og rør ut gjæren. Ha oppi mel, gryn og salt og elt i 5-10 min. La deigen forheve i ca. 30 min.

2. Strimle spekeskinke, riv ost og bland sammen pesto og kremost i mellomtiden, slik at dette er klart.

3. Kjevle ut deigen på litt mel til et rektangel og smør på pesto-kremosten. Strø over ost 2/3 av osten og all skinken og rull deigleiven til en pølse.

4. Skjær pølsen først i fire deler, og deretter hver av delene i tre, slik at du har tolv snurrer.

5. Legg snurrene på et bakepapirkledd stekebrett og la de etterheve i 30-45 minutter. Forvarm ovnen til 200 grader mot slutten av hevetiden.

6. Strø resten av osten og litt tørket oregano over snurrene før de går i ovnen. Stek snurrene midt i ovnen i 12-15 minutter og la de avkjøles noe før de spises – og gjerne avkjøl de helt før de går i en matboks! Håper det smaker!

Kilde for beregning: matvaretabellen.no og produsentenes nettsider.

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
Registrer for nyhetsbrev
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: