Kikert- & auberginegrateng med feta

Kikert- & auberginegrateng med feta

Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Karbohydrater i hele formen: 125 g
Hvorav 36 g fiber

Kikert- og auberginegrateng er en næringsrik middag som lager seg selv i ovnen, men krever litt tid.

En middag full av god smak og næring. Kikerter kan gjerne byttes ut med hvite bønner eller linser. Server gjerne med en grønn salat og ferskt brød.

Annonse

Ingredienser

4 porsjoner

500 g cherrytomat
1 stk rødløk
250 g sjampinjong
1 stk aubergine
3 ss olivenolje
1 ss oregano
salt + pepper

2 ss tomatpuré
en boks hakkede tomater
2 bokser kikerter
200 g fetaost (fast i blokk)
Parmesan

PRØV OGSÅ: Grønn grateng med blomkål & kikerter

Fremgangsmåte

1. Del aubergine i terninger og løk og sopp i skiver. Ha aubergine, løk, sopp og cherrytomat i en ildfast form, og ringle over olje og krydder. Bak på 180 grader i ca 40-50 minutter, til grønnsakene er møre, har sluppet væske og er redusert til en mindre mengde enn det du satte inn i ovnen.

Annonse

2. Skyll kikerter godt. Vend kikerter, tomatpuré og hakkede tomater inn i grønnsakene som har vært i ovnen.

3. Topp formen med fetaost og litt revet parmesan etter ønske. Bak videre i ca 10-15 minutter, til osten har smeltet.

PRØV OGSÅ: Halloumibowl med grønnsaker og fullkornsris

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: