Biffdumplings med salat

Biffdumplings med salat

Andrea Jensen Moth
Andrea Jensen Moth er 30 år og har en bachelor i samfunnsernæring. Hun brenner for næringsrik og fargerik mat, som både kropp og sinn blir glad av. Andrea har tidligere jobbet med utvikling av sunne og næringsrike ferdig-retter, og er opptatt sunn mat skal være tilgjengelig og enkelt!
Publisert første gang: 22.01.25
Karbohydrater: ca. 43 gram per porsjon
Fiber: ca. 5,5 gram per porsjon

Biffdumplings er overraskende lett å lage, og kan varieres i det uendelige. Lag denne smakfulle og fargeglade dumplingsalaten nesten gang du skal kose deg litt ekstra.

Har du tenkt at det er vanskelig å lage dumplings hjemme? Da tok du feil! Dersom du er litt lat som meg, får du kjøpt wontonark i frysedisken, og da er det bare å blande fyllet, brette og steke!

Annonse

Dumplings har blitt en storfavoritt i helgene her hjemme, fordi de kan varieres i det uendelige. Det tar litt tid å brette alle dumplingsene, men det er ikke vanskelig – og det finnes gode YouTube-videoer som viser hvordan du enkelt bretter dem. Lag dette smakfulle og fargeglade måltidet nesten gang du skal kose deg litt ekstra – og P.S.: det er morsommere å brette sammen.

PRØV OGSÅ: Grønn grateng med blomkål & kikerter

Ingredienser

Til 4 porsjoner – 32 dumplings trenger du:

400 gram karbonadedeig (eller kjøttdeig)
¼ finstrimlet spisskål
2 stilker vårløk, hakket
1 ss revet ingefær
1 finhakket hvitløksfedd
2 ss soyasaus
1/2 ss sesamolje
1/2-1 ts chilipulver (etter smak)
1/2-1 ts five spice-krydder (kan sløyfes)
1 pakke ferdige dumplingspapir/wontonark

Salat:
Resten av spisskålen
2 gulrøtter
3 stilker vårløk
1 spisspaprika

Annonse

Dressing:
3 ss soyasaus
1 ss fish sauce
1 ss riseddik
1 ts sesamolje
1/2 ts Natreendråper (eller 1 ss sukker/honning)
Saften av en lime
1 finhakket hvitløksfedd

Topping:
Hakkede peanøtter
Frisk koriander

Fremgangsmåte

1. La wontonpapirene tine, gjerne i kjøleskap over natten.

2. Bland sammen ingrediensene til salatdressingen og sett til side i kjøleskapet.

3. Kna sammen alle ingrediensene til dumplingsfyllet med hendene.

4. Legg et wontonpapir på en trefjøl og legg en teskje fyll i midten av papiret. Ta litt vann på fingrene og væt kantene av papiret før du bretter. Gjenta til du har laget dumplings av alt fyllet ditt.

5. Varm opp en stor stekepanne med litt olje. Stek dumplingsene i et par min, til det har fått en crispy og gyllen underflate. Senk så varmen noe, hell så over et par dl vann, legg på lokk og la dumplingsene dampe i ca. 5-8 min (sjekk en dumpling for å se om de er gjennomstekte).

6. Mens dumplingsene damper ferdig i stekepannen, finstrimler du alle grønnsakene til salaten, har dem i en stor salatbolle, heller over dressingen og vender salaten i den.

7. Server frisk salat med deilige dumplings over, og topp med hakkede, salte peanøtter og frisk koriander! Håper det smaker J

Kilde for beregning: matvaretabellen.no og produsentenes nettsider.

PRØV OGSÅ: Pastaform med sopp og aubergine

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
Registrer for nyhetsbrev
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: