Spicy squashlasagne

Spicy squashlasagne

Andrea Jensen Moth
Andrea Jensen Moth er 30 år og har en bachelor i samfunnsernæring. Hun brenner for næringsrik og fargerik mat, som både kropp og sinn blir glad av. Andrea har tidligere jobbet med utvikling av sunne og næringsrike ferdig-retter, og er opptatt sunn mat skal være tilgjengelig og enkelt!
Publisert første gang: I går 08:32
Karbohydrater per porsjon: 16 gram
Fiber per porsjon: 3 gram

En vri på den klassiske, italienske yndlingen som virkelig slo an her hjemme!

Kutt gjerne squashen i litt tykke skiver, slik at den beholder litt motstand i fruktkjøttet – slik fungerer den utmerket som skillelag mellom hvert lag med deilig ragú og bechamel.

Annonse

PRØV OGSÅ: Grønnsaksnudler med svinekjøtt og peanøttsaus

Ingredienser

Til 6 porsjoner trenger du:

Ragú:
Litt olje eller smør
2 løk
2 fedd hvitløk
1 chili
2 gulrøtter
2 stangselleri
1 boks hakkede tomater
2 ss tomatpuré
600 gram kjøttdeig/karbonadedeig
1 ts tørket timian
Salt og pepper

Bechamel:
6 dl melk
2 ss smør
2 ss mel
1/3 ts malt muskat
Salt og pepper
2 never revet parmesan

Squashlag og topping:
2 stk squash + salt
Mer parmesan til topping

Annonse
Spicy squashlasagne
Foto: Andrea Jensen Moth.

Fremgangsmåte

1. Kutt squashene i tykke skiver på langs, strø salt på begge sider av skivene og legg dem på litt kjøkkenpapir på et fat for å trekke ut vann.

2. Brun kjøttdeigen i litt smør eller olje. Legg så til side.

3. Kutt løk, gulrot og stangselleri i små terninger og finhakk hvitløk og chili. Fres grønnsakene i litt smør eller olje i en panne og tilsett kjøttdeig, hakkede tomater, tomatpuré og krydder når grønnsakene begynner å bli møre. La raguén putre mens du lager den hvite sausen.

4. Brun smøret i en kjele. Rør inn mel. Spe så i melken, litt og litt, mens du visper. Tilsett krydder og visp jevnlig når til sausen tykner. Ha oppi revet parmesan til slutt og rør inn.

5. Sett ovnen på 200 grader over- og undervarme. Tørk overflødig vann og salt av squashen.

6. Legg ragú, squash og bechamel lagvis – begynn og avslutt med den hvite sausen/bechamelen. Topp med parmesan.

7. Stek lasagnen i ovnen i 35-45 minutter og la den avkjøles i minimum 15 minutter før servering, slik at den får «sette seg» litt.

8. Server med en frisk salat! Håper det smaker.

PRØV OGSÅ: Minipizza på augberginebunn

Kilde for beregning: matvaretabellen.no og produsentenes nettsider.

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: