Ovnsbakt fetaomelett

Ovnsbakt fetaomelett

Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Publisert første gang: 27.10.24
Karbohydrater per porsjon: 10 gram

Omelett bakt i form er superenkelt, og byr på en haug av variasjonsmuligheter.

Her brukte jeg spinat, potetrester og feta, men du kan fint bruke det du har og liker av grønnsaker og ost. Perfekt måte å bruke opp rester av bakte grønnsaker eller en sliten osteskalk.

Annonse

TIPS: Denne holder seg fint noen dager i kjøleskapet, og er super å ha med som matpakke eller lage mye av for å ha næringsrik og rask mat klar!

PRØV OGSÅ: Cottage cheese-vaffel

Ingredienser

En liten form/4 porsjoner

En god neve spinat
1-2 kokte/bakte poteter
1 stykk søtpaprika
100 g fetaost
8 egg
1 dl melk
1 ss provencekrydder
salt + pepper

Fremgangsmåte

  1. Ha bakepapir i en ildfast form på ca 25×20 cm.
  2. Del potet og paprika i biter.
  3. Fordel spinat i bunden av formen, og topp med potet, paprika og smuldret feta.
  4. Visp sammen egg, melk og krydder, og hell over grønnsakene. Vend rundt så alt er dekket av eggemassen.
  5. Bak i ovnen på 220 grader i ca 20 minutter, til omeletten er gyllen og fast.

PRØV OGSÅ: Ovnsbakt omelett med cottage cheese & asparges

Annonse

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: