Grønn pasta med erte- og fetasaus

Grønn pasta med erte- og fetasaus

Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Publisert første gang: 05.09.24
Karbohydrater per porsjon: 70 gram
Hvorav 14 gram fiber

Grønn pasta med erte- og fetasaus er ekte «comfort food», samtidig som det også er en næringsrik rett.

Jeg serverte med brokkoli og bakt laks, men det passer fint å servere med andre proteinkilder og det du lyster av tilbehør.

Annonse

PRØV OGSÅ: Marinert kylling med hasselbackpotet og grønnkålsalat

Ingredienser

2 porsjoner

300 g grønne erter
80 g fetaost (fra blokk)
2 fedd hvitløk, hakket
2 ss olivenolje
En god neve fersk basilikum
En god neve fersk spinat
1 ts eplesidereddik
revet skall av ½ sitron
salt + pepper
en skvett pastavann
ca 170 g pasta etter ønske (tørrvekt, gjerne fullkorn)

Fremgangsmåte

1. Kok erter, og ha så ertene sammen med alle ingrediensene i en bolle. Kjør glatt med en stavmikser. Smak til med salt og pepper.

2. Kok pasta etter anvisning på pakken, og hell av vannet. Spar på litt av pastavannet, og vent litt av det inn i sausen.

Annonse

3. Vend sausen inn i pastaen, og server med ønsket tilbehør.

PRØV OGSÅ: Grønnsaksnudler med svinekjøtt og peanøttsaus

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
Registrer for nyhetsbrev
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: