Marinert kylling med hasselbackpotet og grønnkålsalat
Karbohydrater per porsjon: 43 gram
Fiber per porsjon: 8 gram
Dette er en smakfull middag med det lille ekstra.
Hasselbackpoteter smaker nydelig, og ettersom de krever en liten innsats, er det ekstra hyggelig å servere dette til middagsgjester. Den crunchy salaten gjør retten lett og frisk.
Ingredienser
2 porsjoner
2 kyllingfileter
1 fedd hvitløk
1 ss olje
1 ss rød pesto
½ ts salt og pepper
4 stk poteter/ 400 g
1 ss olje
1 ss revet parmesan
Salt/pepper
100 g grønnkål
1/2 mango (100 g)
1/4 rødløk
1/4 agurk
1/2 paprika
50 g fetaost
2 ss balsamicoeddik
PRØV OGSÅ: Deilig tunfisksalat
Fremgangsmåte
1) Bland finhakket hvitløk, olje, rød pesto, salt og pepper i en skål, legg kyllingen oppi og vend i marinaden.
2) Sett ovnen på 200 grader. Skjær potetene flate i bunn (slik at de står støtt) og skjær dem i tynne skiver som går nesten gjennom. Nypoteter bør ikke skrelles.
3) Pensle med olje, ha på litt salt og pepper, og stek i ca. én time – eller til de er møre. Ha parmesan over de siste 5 min av steketiden.
4) Kna vasket grønnkål i balsamicoeddik, slik at den mykner. Kutt opp resten av salatingrediensene og bland sammen. Topp med smuldret fetaost.
5) Når det er 20 min igjen av potetenes steketid stekes kyllingen. Brun den gjerne kjapt på hver side ved høy varme først, før du skrur ned varmen og lar den gjennomstekes under lokk.
PRØV OGSÅ: Nudelsalat med sprøstekt tofu
Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.