Frøknekkebrød med chia
Karbohydrater: ca 2 gram per knekkebrød
Knekkebrød er enklere å lage enn du kanskje tror. Her er en oppskrift på frøknekkebrød med chia som er proppfull av god næring, og få karbohydrater!
Hjemmelagede knekkebrød smaker godt og er et supert alternativ til brødmat. Du kan gjerne bytte ut med andre frø etter ønske. Disse frøknekkebrødene inneholder ca 2 gram karbohydrater per knekkebrød, og vil derfor ikke ha så stor påvirkning på blodsukkeret.
Oppbevar knekkebrødene i en tett boks, da holder de seg fint i et par uker.
PRØV OGSÅ: Cottage cheese-vaffel
Ingredienser
En bakeplate = 16 knekkebrød
1 dl havregryn
½ dl linfrø
½ dl sesamfrø
½ dl chiafrø
½ dl soslikkekjerner
1 ts salt
1 ts honning
ca 2 dl kokende vann
Fremgangsmåte
1. Vend sammen alle de tørre ingrediensene i en bakebolle, og spe på med vann. Chiafrø og havre trekker til seg væske, så juster eventuelt med litt mer væske etterhvert.
2. La blandingen stå å svelle i minst 20 minutter.
3. Ha røra på en bakeplate med papir, og trykk den ut. Bruk gjerne et bakeark over røra, som du så kjevler ut, for å få så tynne knekkebrød som mulig.
4. Bak i ovnen på 170 grader varmluft i 10 minutter. Ta ut brettet og del opp til ca 16 knekkebrød, eller annen størrelse etter ønske.
5. Bak videre i ovnen i ca 30 minutter. Pass på underveis så det ikke svir seg.
PRØV OGSÅ: Scones med havre, Biola og valnøtter
Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.