Fisketaco i hjemmelagde søtpotettortillas

Fisketaco i hjemmelagde søtpotettortillas

Andrea Jensen Moth
Andrea Jensen Moth er 30 år og har en bachelor i samfunnsernæring. Hun brenner for næringsrik og fargerik mat, som både kropp og sinn blir glad av. Andrea har tidligere jobbet med utvikling av sunne og næringsrike ferdig-retter, og er opptatt sunn mat skal være tilgjengelig og enkelt!
Publisert første gang: 05.06.24
Karbohydrater: 37,5 gram per porsjon (3 søtpotettortillaer)
Fiber: 4,5 gram per porsjon (3 søtpotettortillaer)

Her snakker vi en deilig vri på den evinnelige tacoen – prøv fisketaco proppfull av spennende smaker, farger og konsistenser.

Visste du at det er mye enklere å lage hjemmelagde tortillas enn man skulle tro? De tradisjonelle meksikanske tortillaene er laget av mais, hvete, eller en kombinasjon av de to. Jeg har derimot valgt å bruke søtpotet for en rund og deilig søt smak – som gjør seg godt til en spicy og syrlig taco! Dette anbefaler jeg deg å teste.

Annonse

Hva med å imponere middagsgjester til helgen?

PRØV OGSÅ: Grønnsaksnudler med svinekjøtt og peanøttsaus

Ingredienser

Til 2 porsjoner trenger du:

Søtpotettortillas (16 stk):
600 gram søtpotet
Ca 150 gram hvetemel
1 ts salt

Fisk og krydderblanding:
300 gram torsk eller annen fisk etter ønske
2 ts paprikapulver
2 ts hvitløkspulver
1 ts løkpulver
1 ts salt
1 ts oregano
1/2-1 ts kajennepepper

Annonse

Mangosalsa:
1 mango (200 gram)
1/2 rødløk (50 gram)
150 gram cherrytomater
Saften av 1/2 lime

Avokadokrem:
1 avokado
2 ss rømme
1 hvitløksfedd
1/4 ts kajennepepper
1/4 ts karri
1/3 ts salt
Saften av 1/2 lime

Spicy dressing:
½ boks rømme
1 ts krydderblanding
1 ts sukrinsirup eller tilsvarende
En skvis lime

Tilbehør:
Isbergsalat
Frisk koriander

PRØV OGSÅ: Torskeform med tomat og karri

Fremgangsmåte

  1. Begynn med søtpoteten til søtpotettortillaene. Jeg fant tilfeldigvis lilla søtpotet på butikken og valgte det, men du kan helt fint bruke oransje søtpotet.
  2. Skrell søtpotet, vei opp 600 gram uten skall og del søtpoteten opp i tre-fire store biter. Bak bitene i ovnen på 150 grader over- og undervarme til bitene er helt møre.
  3. I mellomtiden kan du lage klar avokadokremen ved å ha alle ingrediensene i en liten beholder og mikse til en jevn dressing med stavmikser.
  4. Lag også klar mangosalsa ved å kutte mango, tomat og rødløk i små terninger og skvise over lime.
  5. Miks sammen krydderblandingen og lag klar rømmedressingen ved å mikse rømme, en teskje av krydderet, litt søtning og en kvis lime.
  6. Når søtpoteten har avkjølt seg, har du den over i en bolle og moser den til puré med stavmikser eller ved bare å bruke en gaffel.
  7. Tilsett mel og salt og elt sammen til en samlet deig. Del deigen i 4 like store emner og del disse i 4 igjen, slik at du har 16 små deigemner som du ruller til kuler.
  8. Kjevle ut tortillaene så tynt du klarer og stek i tørr panne på medium til høy varme. Snu lefsene når de har fått brune stekeflekker. Press lefsene ned med stekespaden når de blåser seg opp i pannen.
  9. Oppbevar de ferdig stekte tortillaene i et fuktig kjøkkenhåndkle.
  10. Gni inn fisken med ønsket mengde kryddermiks og stek i litt olje i panna til fisken er flaker seg. 
  11. Fyll tortillaene med salat, fisk, avaokadokrem, mangosalsa, rømmedressing og frisk koriander.
  12. PS: frys de resterende tortillaene i en brødpose – så har du til neste tacomiddag!

Håper det smaker!

Kilde for beregning: matvaretabellen.no og produsentenes nettsider.

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: