Scones med havre, Biola & valnøtter
Karbohydrater per scone: ca 35 g
Hvorav 7 g fiber
Scones med havre er perfekt helgefrokost når du har lyst på noe nybakt, men ikke orker å vente på heving.
Disse smaker nydelig med ost, og er perfekt å fryse ned. Du kan gjerne tilsette andre typer nøtter og frø etter ønske. Det funker også fint å tilsette revet gulrot.
LES OGSÅ: Havrebrød med frø
Ingredienser
8 scones
4 dl havregryn, malt til mel
2 sammalt spelt
2 dl fin spelt
1/2 ts salt
1 ts kanel
1 ts kardemomme
2 ts bakepulver
½ dl solsikkekjerner
1/3 dl linfrø
1/2 dl finhakkede valnøtter
2-3 dl Biola naturell (evt yoghurt)
3 ss smør, smeltet
2 ss honning
2 ss sesamfrø
Fremgangsmåte
Ha havregryn i en food-prosessor, eller bruk en stavmikser og kjør til mel.
Ha alle de tørre ingrediensene i en bolle.
Smelt smør, og vend inn honning og Biola. Vend den våte massen med det tørre. Juster med mer Biola (eller evt litt melk) eller mel til du har en fast deig som kan formes med hendene.
Form ca 8 scones på en bakeplate. Ringle over sesamfrø.
Bak i ovnen på 200 grader i ca 15 minutter. Avkjøl på rist og nyt.
LES OGSÅ: Grytebrød med frø og havre
Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.