Grilla hjertesalat med urtedressing og parmesan
Karbohydrater per porsjon: 3 gram
Har du noen gang smakt grilla hjertesalat? Dette er et friskt tilbehør til kjøtt, fisk eller ost.
Grilla hjertesalat er nydelig tilbehør, og det fungerer like fint å steke hjertesalat i stekepannen. I denne oppskriften har salaten fått selskap av en deilig dressing og parmesan, og denne lille retten egner seg supert som tilbehør til kjøtt, fisk eller ost.
PRØV OGSÅ: Vintersalat med kål og sitrus
Ingredienser
To porsjoner
1 hode hjertesalat
30 g finhakket parmesan
20 g ristede pinjekjerner
Dressing:
en god neve ferske urter (jeg brukte en blanding av persille, basilikum og timian)
3 ss olivenolje
1 fedd hvitløk
Saften og revet skall av ½ sitron
1 ts honning
salt + pepper
PRØV OGSÅ: Fetakrem med bakt tomat
Fremgangsmåte
- Ha alle ingrediensene til dressingen i en food-prosessor, eller mikse med stavmikser, og kjør til en jevn, grønn saus. Smak til med salt og pepper.
- Del hjertesalaten i to og stek eller grill flatene til salaten får en crisp side og faller lett sammen.
- Ha salaten på et fat med snittflaten opp, og hell over dressing, ristede pinjekjerner og hakket parmesan.
PRØV OGSÅ: Caponata – en italiensk klassiker
Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.