Grilla hjertesalat med urtedressing og parmesan

Grilla hjertesalat med urtedressing og parmesan

Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Publisert første gang: 12.10.23
Karbohydrater per porsjon: 3 gram

Har du noen gang smakt grilla hjertesalat? Dette er et friskt tilbehør til kjøtt, fisk eller ost.

Grilla hjertesalat er nydelig tilbehør, og det fungerer like fint å steke hjertesalat i stekepannen. I denne oppskriften har salaten fått selskap av en deilig dressing og parmesan, og denne lille retten egner seg supert som tilbehør til kjøtt, fisk eller ost.

Annonse

PRØV OGSÅ: Vintersalat med kål og sitrus

Ingredienser

To porsjoner

1 hode hjertesalat
30 g finhakket parmesan
20 g ristede pinjekjerner

Dressing:

en god neve ferske urter (jeg brukte en blanding av persille, basilikum og timian)
3 ss olivenolje
1 fedd hvitløk
Saften og revet skall av ½ sitron
1 ts honning
salt + pepper

Annonse

PRØV OGSÅ: Fetakrem med bakt tomat

Fremgangsmåte

  1. Ha alle ingrediensene til dressingen i en food-prosessor, eller mikse med stavmikser, og kjør til en jevn, grønn saus. Smak til med salt og pepper.
  2. Del hjertesalaten i to og stek eller grill flatene til salaten får en crisp side og faller lett sammen.
  3. Ha salaten på et fat med snittflaten opp, og hell over dressing, ristede pinjekjerner og hakket parmesan.

PRØV OGSÅ: Caponata – en italiensk klassiker

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: