Verdens beste pesto

Verdens beste pesto

Andrea Jensen Moth
Andrea Jensen Moth er 30 år og har en bachelor i samfunnsernæring. Hun brenner for næringsrik og fargerik mat, som både kropp og sinn blir glad av. Andrea har tidligere jobbet med utvikling av sunne og næringsrike ferdig-retter, og er opptatt sunn mat skal være tilgjengelig og enkelt!
Publisert første gang: 29.09.23
Karbohydrater i hele oppskriften: 22 gram
Fiber i hele oppskriften: 9 gram

Pesto er virkelig en saus som kan brukes til så mangt! Som pizzasaus, på pasta, som dressing i en salat, eller bare på brødskiva. Og denne oppskriften gir deg verdens beste pesto.

Pesto er også en sunn fettkilde, da det inneholder rikelige med umettede fettsyrer fra nøttene, kjernene og olivenoljen. Etter min mening – og jeg har prøvd meg frem med mange ulike varianter – er dette den aller beste oppskriften på grønn pesto. Bare prøv selv.

Annonse

PRØV OGSÅ: Fetakrem med bakt tomat

Ingredienser

Til et lite syltetøyglass trenger du:

1 liten potte basilikum
1,5 dl olivenolje
100 gram cashewnøtter, ristet
30 gram pinjekjerner, ristet
2 hvitløksfedd
30 gram parmesan, revet
1-2 ts flaksalt (kommer an på om nøttene er saltet, smak til)
1/2 ts pepper
En skvis sitronsaft

PRØV OGSÅ: Caponata – en italiensk klassiker

Fremgangsmåte

Kjør alt i en blender eller foodprosessor til konsistensen er slik du ønsker. Selv foretrekker jeg at pestoen har litt tekstur og ikke er helt silkeglatt.

Annonse

Kilde for beregning: matvaretabellen.no og produsentenes nettsider

PRØV OGSÅ: Søtpotetpai med mozarella

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: