Smuldrepai med bær og røde frukter
Karbohydrater i hele kaken: 118 gram
Fiber i hele kaken: 61 gram
Smuldrepai med bær og røde frukter er den ultimate sensommerdesserten. Ekstra stas er det om du har mulighet til å plukke bær og frukt i naturen.
Endelig er det tid for å plukke frukt og bær i norske hager! Benytt anledningen til å lage en smakfull smuldrepai med det du kan plukke – og server kaken på en deilig sensommerkveld i selskap av litt vaniljesaus eller en kule vaniljeis.
Hvis du ikke har mulighet til å plukke frukt og bær selv, kan du selvsagt kjøpe det du måtte ønske i butikken.
LES OGSÅ: Frisk sitronpudding servert i sitronskall
Ingredienser
800 gram røde frukt og bær (jeg brukte ca. like deler rips, moreller og rabarbra)
1 ss potetmel
1 ts vaniljesukker
50 gram Sukrin gold
100 gram havregryn
100 gram mandelmel
100 gram mykt smør
1 klype salt
Fremgangsmåte
- Sett ovnen på 200 grader, over- og undervarme
- Vend inn potetmel og vaniljesukker i frukten/bærene
- Bland smør, havregryn, mandelmel, Sukrin gold og salt til en løs smuldredeig
- Fordel fruktblandingen i en paiform og smuldre over deigen i klumper.
- Stek kaken i 30 minutter, la den avkjøle seg litt og spis den mens den fortsatt er lun.
Håper det smaker!
LES OGSÅ: Blåbærsyltetøy med chiafrø, vanilje & kardemomme
Kilde for beregning: matvaretabellen.no og produsentenes nettsider
Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.