Kremet og spicy rekegryte
Karbohydrater per porsjon (uten ris): 10 gram
Fiber per porsjon (uten ris): 2,5 gram
Har det blitt mange rekesmørbrød i sommer og nå frister det med noe nytt? Da vil jeg anbefale å lage denne smakfulle rekegryten.
Kremet og spicy rekegryte er en spennende og mettende rett, som jeg tipper vil imponere et hvert middagsbesøk. Server med ønsket tilbehør, for eksempel ris, quinoa, byggryn, eller noe annet du foretrekker.
PS! Jeg anbefaler ikke å bruke reker i lake til denne retten, det beste er å bruke reker du piller selv.
PRØV OGSÅ: Potetsalat med fetaost
Ingredienser
Oppskrift til 4 porsjoner
2 fedd hvitløk
1 stor rødløk
1 ss olje
1/2 ts karri
1 ts chiliflak (her må du smake til etter egne preferanser)
1 ts paprikapulver
1 ss soyasaus
100 gram tomatpuré
1 boks hakkede tomater
2 dl creme fraiche eller fløte
600 gram pillede reker (jeg vil ikke anbefale å bruke reker i lake)
Salt og pepper
PRØV OGSÅ: Laksecurry i form med kål og søtpotet
Fremgangsmåte
- Pill reker og sett til side
- Kok ris, quinoa, byggryn eller annet ønsket tilbehør.
- Fres hakket hvitløk, rødløk, chili, karri og paprikapulver i litt olje til løken er myk.
- Tilsett tomatpuré og stek litt til (dette fjerner bitterheten i tomatpuréen).
- Ha oppi hakkede tomater, soyasaus og creme fraiche – gi sausen et oppkok og la den putre i 5-10 minutter.
- Ha rekene oppi gryten et par minutter før servering, slik at de blir varme. Smak til med salt og pepper.
- Server rekegryten med ønsket tilbehør – gjerne en frisk salat.
PRØV OGSÅ: Fyldig vegetarlasagne med røde linser
Kilde for næringsberegning: matvaretabellen.no
Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.