Potetsalat med fetaost
Karbohydrater (hele retten): 69 gram
Fiber: 14 gram
Potetsalat er sommermat på sitt beste, og topp tilbehør til alt av grillmat.
Denne lune potetsalaten med fetaost og sennepsdressing egner seg godt som en egen rett, men passer også nydelig servert ved siden av grillet eller varmrøkt laks.
PRØV OGSÅ: Ertehummus med karri
Ingredienser
Som tilbehør: 2 porsjoner
Som hovedrett 1 porsjon
2 store poteter (ca 350 g)
150 g aspergesbønner
½ – 1 hode hjertesalat
En neve salatmiks eller ruccola
3-4 sjampinjong
50 g fetaost
1 ss sesamfrø
3 reddik
Dressing:
1-2 ss grov sennep
Saften av 1/3 sitron
1 ss eplesidereddik
1 ts honning
1 ts olivenolje
pepper
PRØV OGSÅ: Pai med ovnsbakte grønnsaker og feta
Fremgangsmåte
1. Del poetene i mellomstore biter. Kok potetene møre, ca 7 minutter avhengig av størrelse.
2. Del aspargesbønnene i to og kok dem med potetene siste minuttet. Hell av vannet og skyll godt i kaldt vann for å stoppe kokeprosessen.
3. Vend sammen alle ingrediensene til sennepsdressingen, og vend dressingen inn i poteter og aspargesbønner.
4. Finhakk hjertesalat og ha salaten i en skål. Topp med dressa poteter og aspargesbønner.
5. Rist sesamfrø i tørr stekepanne til de er gyllene.
6. Del sjampinjong i tynne skiver og stek til de er godt brunet.
7. Topp potetene med stekt sjampinjong, reddik, smuldret fetaost og rista sesamfrø.
8. Server som den er, eller med ønsket tilbehør.
LES OGSÅ: Oversikt over karbohydrater i vanlig grillmat
Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.