Blåbærsyltetøy med chiafrø, vanilje & kardemomme

Blåbærsyltetøy med chiafrø, vanilje & kardemomme

Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Publisert første gang: 18.06.23
Karbohydrater per krukke: 19 gram

Dette er en oppskrift på blåbærsyltetøy helt uten søtning, men full av god smak og næring, og gunstig med tanke på blodsukkeret.

Dette hjemmelagede blåbærsyltetøyet egner seg godt både som pålegg, som topping på havregrøte, eller servert med yoghurt naturell. Bytt gjerne ut blåbær med andre bær etter ønske.

Annonse

Holder seg fint i ca 14 dager i kjøleskapet.

LES OGSÅ: Tilslørte bondepiker i frokostversjon

Ingredienser

250 g frosne blåbær (jeg brukte økologiske)
1,5 ss chiafrø
1 ts kardemomme
1/4 ts ren vanilje/vaniljefrø
1 ss saft fra sitron

Fremgangsmåte

1. Kok opp bærene i en liten kjele. Tilsett krydder og chiafrø og kok videre i 2-3 minutter på lav varme.

2. Hell syltetøyet over i et rent glass med tett lok. Avkjøl og oppbevar deretter i kjøleskapet.  

Annonse

LES OGSÅ: Havrebrød med frø

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: