Blåbærsyltetøy med chiafrø, vanilje & kardemomme
Karbohydrater per krukke: 19 gram
Dette er en oppskrift på blåbærsyltetøy helt uten søtning, men full av god smak og næring, og gunstig med tanke på blodsukkeret.
Dette hjemmelagede blåbærsyltetøyet egner seg godt både som pålegg, som topping på havregrøte, eller servert med yoghurt naturell. Bytt gjerne ut blåbær med andre bær etter ønske.
Holder seg fint i ca 14 dager i kjøleskapet.
LES OGSÅ: Tilslørte bondepiker i frokostversjon
Ingredienser
250 g frosne blåbær (jeg brukte økologiske)
1,5 ss chiafrø
1 ts kardemomme
1/4 ts ren vanilje/vaniljefrø
1 ss saft fra sitron
Fremgangsmåte
1. Kok opp bærene i en liten kjele. Tilsett krydder og chiafrø og kok videre i 2-3 minutter på lav varme.
2. Hell syltetøyet over i et rent glass med tett lok. Avkjøl og oppbevar deretter i kjøleskapet.
LES OGSÅ: Havrebrød med frø
Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.