Helt utrolig, nå er det snart 17. mai

Helt utrolig, nå er det snart 17. mai

Knut Lorentzen
Jeg heter Knut Lorentzen og er 72 år gammel. Jeg bor på Harestua med kona mi. Vi har to voksne barn, og to barnebarn. Jeg har diabetes type 2, og er opptatt av hvordan man kan leve best mulig med dette. Jeg interesserer meg også for hvordan man kan forebygge følgesykdommer av diabetes.
Publisert første gang: 01.05.23

Etter en uvanlig lang vinter nærmer det seg plutselig 17.mai.  Det er nesten helt utrolig, vi kan kaste støvler og tykke jakker og ta terrassen i bruk igjen.

Det håper vi i hvert fall, jeg har levd såpass lenge at jeg vet at 17. mai også kan være både en sur og kald dag, men det er som regel uten snø.

Annonse

En dag med mye program

Nasjonaldagen er gjerne en dag med masse program, enten man er liten eller stor. Og da er det viktig å ta noen forholdsregler når man har diabetes. Vi har jo ingen barn lengre som skal pyntes,  men vi synes det er kjempehyggelig å se barnebarna i barnetoget. Det starter som regel tidlig her vi bor. Det går fra et torg og frem til skolen, hvor det er leker og bevertning for barna.

Mange fristelser på 17. mai

De voksne kan også få kjøpt kaker og kaffe og her kommer en liten utfordring: Da er det gjerne en stund siden vi spiste frokost, vi har gått et stykke etter barnetoget og det er masse deilige kaker til salgs. Det er utrolig fristende å velge en av disse, eller kanskje en kroneis. De siste årene har de også begynt å selge påsmurte rundstykker. De metter godt og passer kanskje bedre for en diabetiker. Jeg har dessuten alltid med meg en sukkerfri proteinbar på lomma, i tilfelle det blir for mye venting og blodsukkeret faller.

LES OGSÅ: 17. mai er vi så glad i…

Sukkerfrie valg

Seinere på dagen pleier vi å samle familien hos oss til et enkelt, men tradisjonelt 17.mai-lag. Da blir det pølser med potetmos eller lomper, og kaker og is til dessert. Da har vi full kontroll. Pølser er kanskje ikke det sunneste, men de inneholder i hvert fall ikke noe særlig sukker. Vi har iskremmaskin og min kone lager en nydelig hjemmelaget is, med fløte, sukrin og annet godt, dessuten så har vi selvfølgelig også sukkerfrie kaker.

Jo, det går absolutt an å kose seg 17. mai selv om man har diabetes.

Annonse

LES OGSÅ: Så mange karbohydrater er det i 17.mai-maten

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: