Oppskrift på langstekt lammebog

Oppskrift på langstekt lammebog

Hanne Storhaug Jensen
Hanne blogger på spirenemat.no. Hun er kokk, ernæringsfysiolog og medisinstudent på fjerde året. Hun er også utdannet yogalærer fra India. Hanne har et stort engasjement for bra mat og ernæring. Hun er opptatt av at maten vi spiser skal være næringsrik, og mener at den beste maten er den vi lager selv.
Publisert første gang: 02.04.23
Karbohydrater: 0 g per 100

Lam er ordentlig god påskemat! Hva med å prøve en langstekt lammebog i år?

Mange av oss spiser lammelår, men steik fra forbeina er minst like godt! Bogen er også billigere enn låret, så dette er et godt middagsvalg. Siden bogen inneholder mye bindevev må den stekes lenge for at den ikke skal bli seig. Kjøttet blir litt som pulled pork, bare enda bedre.

Annonse

Vi spiser fårikål om høsten og lammelår til påske. Men lam er godt året rundt! Og denne oppskriften på langstekt lammebog er rett og slett utrolig god både til hverdag og fest!

PRØV OGSÅ: Marinert kylling med hasselbackpotet og grønnkålsalat

Ingredienser

1 lammebog
Salt, pepper og rosmarin

PRØV OGSÅ: Lammegryte med søtpotet

Slik gjør du:

1. La kjøttet ligge i romtemperatur et par timer, hvis du har tid.

Annonse

2. Sett ovnen på 140 grader.

3. Krydre bogen med krydder du liker (f.eks. salt, pepper, hvitløk og rosmarin) og pakk den godt inn i aluminiumsfolie.

4. La stå i ovnen i 4-6 timer (de minste bogene på 7-800 gram kan du ta etter 4 timer, de større kan stå litt lenger) til kjøttet faller av beinet.

5. Avslutt gjerne med noen minutter under grillelementet, så får du en gyllen og litt sprø overflate.

Server gjerne med ovnsbakte grønnsaker, som du kan legge i ovnen den siste timen. Enkelt, billig og veldig godt!

PRØV GJERNE: Oppskrift på lammeskank i gryte

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
3/5 6 tilbakemeldinger
Del: