Endelig vår i lufta

Endelig vår i lufta

Knut Lorentzen
Jeg heter Knut Lorentzen og er 72 år gammel. Jeg bor på Harestua med kona mi. Vi har to voksne barn, og to barnebarn. Jeg har diabetes type 2, og er opptatt av hvordan man kan leve best mulig med dette. Jeg interesserer meg også for hvordan man kan forebygge følgesykdommer av diabetes.
Publisert første gang: 23.04.23

Endelig ser vi begynnelsen på at våren er her med lange dager, behagelige temperaturer og ingen snømåking. Dette har vi gledet oss til hele vinteren. Og vinteren i år har vært lang!

Flere ganger har jeg lurt på om så lange vintre er bra for helsen? Selv om vinteren i seg selv ikke har påvirket min diabetes, så har det likevel hatt en viss innvirkning.

Annonse

Med så ustabilt vær, har det vært mindre fristende å gå turer ute. Å kose seg med noe mindre sunt på kvelden, har fristet desto mer. Slik sett kan du si at den lange vinteren har påvirket min diabetes og helse negativt. Men nå er det endelig vår i sikte!

Våren har også sine baksider

Likevel har denne delen av året også sine baksider. Bilen må vaskes og poleres, plenen må rakes og gjødsles, blomsterbedene må graves, og i år må kanskje huset også beises. 

Dette høres kanskje litt voldsomt ut for en godt voksen mann med diabetes. Men heldigvis så trenger ikke alt gjøres på en gang, og noen av gjøremålene tar jeg som litt ekstra trim. Når det gjelder beising av huset, så har vi i år bestemt oss for at her trenger vi hjelp. Vi har et hus som er bygget i en skråning og dermed svært høyt på enkelte sider. 

Blir svimmel

Etter at jeg fikk diabetes så opplever jeg av og til at jeg blir svimmel, og det fungerer dårlig på høy stige. Den ene siden av huset er ikke så høy, så den skal jeg nok klare, men til resten av huset må vi nok få profesjonell hjelp. 

Vi gleder oss også til å få spylt terrassen. I år har vi hatt stor aktivitet på fuglebrettet og det setter sine spor. Men det har vært en tøff vinter for fuglene, og da synes vi det er både riktig og koselig å sørge for at de har mat på brettet hver dag. 

Annonse

LES OGSÅ: Varme dager og diabetes

Vin og is på terrassen

Når det blir litt varmere i været og ikke så stor fare for nattefrost lenger, blir det planting i krukker og kasser. Vi har i mange år hatt petunia, men har nå lest masse om georginer, så nå har vi lyst til å forsøke det. De finnes i mange farger og røttene kan til og med tas opp om høsten for overvintring.

Så nå ser vi frem til en lang og fin sommer med mange muligheter til å kose seg på terrassen. Gjerne med et glass tørr vin og en sukkerfri is.

LES OGSÅ: Jeg gleder meg til våren fordi…

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: