Pai med ovnsbakte grønnsaker og feta
Karbohydrater (per 100 g): 16 gram
Denne store paien er laget i en ildfast form, som gjør den ekstra tykk og god.
Pai med ovnsbakte grønnsaker og feta passer ypperlig både som middag og lunsj. Grønnsakene er ovnsbakt først, og det gir en ekstra deilig smak og konsistens. Bruk gjerne andre grønnsaker etter ønske.
PRØV OGSÅ: Laksebowl med bakt søtpotet, quinoa og avokado
Ingredienser
Oppskriften er beregnet til en ildfast form på ca 25×35 cm
8 dl mel (gjerne 50/50 grovt/fint)
180 g smør (romtemperert)
3 ss olivenolje
3-4 ss vann
¼ ts salt
2 søtpoteter
2 rødløk
2 spisspaprika
2 ss olivenolje
salt + pepper
2 pakker feta i boks
10 egg
2 ss creme fraîche
1 dl matfløte
pepper
PRØV OGSÅ: Lun lunsj på 1-2-3: Eggerøre og dampede grønnsaker
Fremgangsmåte
- Vend sammen alle tørre ingredienser og kna inn smør og vann til deigen er fast. La deigen hvile kjølig i minst 15 minutter.
- Skrell søtpotet, og del søtpotet, paprika og løk i biter. Ringle over olje og krydder og bak i ovnen på 200 grader i ca 20 minutter, til grønnsakene er møre.
- Press deigen ut i formen. Pirk bunnen med en gaffel og forstek den i 10 minutter.
- Pisk sammen egg, fløte, pepper og creme fraîche.
- Ha de bakte grønnsakene i den forstekte paiformen, og smuldre over fetaosten. Hell eggemassen over.
- Stek paien i ovnen på 210 grader varmluft i 23-45 minutter. Paien skal være gyllen oppå og fast inni.
PRØV OGSÅ: Pasta med feta, kikerter og ovnsbakte grønnsaker
Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.