Vintersalat med kål & sitrus
Karbohydrater per 100g: 8 gram
Karbohydrater totalt: 101 g
Denne vintersalaten er full av både farge, smak og god næring, og passer til det aller meste.
Vintersalat med kål og sitrus kan du fint servere ved siden av kjøtt eller fisk, som del av et større måltid, eller som en rett alene.
PRØV OGSÅ: Lun lunsj på 1-2-3: Eggerøre og dampede grønnsaker
Ingredienser
Salat til ca 6 porsjoner
½ – 1 hode rødkål (evt av str)
en liten pakke fersk spinat
2 stk appelsiner
1 stk pære
kjerner fra ½ granateple
80 g valnøtter
Dressing:
2 ss grov sennep
4 ss olivenolje
2 ss eplesidereddik
saften av ½ sitron
2 ts honning
revet skall av ½ sitron (helst økologisk)
pepper
PRØV OGSÅ: Fetakrem med bakte rotgrønnsaker
Fremgangsmåte
1. Finhakk rødkål og spinat og vend sammen.
2. Vend sammen alle ingrediensene til dressingen, og vend dressing inn kål og spinat.
3. Del pære og appelsin i tynne skiver, og ha dem over kålen.
4. Topp med granateple og knuste valnøtter.
PRØV OGSÅ: Lun gresskarsalat med kålrabi & tahinidressing
Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.