Laksebowl med bakt søtpotet, quinoa og avokado

Laksebowl med bakt søtpotet, quinoa og avokado

Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Karbohydrater (per porsjon): 38 gram
Fiber: 24 gram

Denne retten er full av deilige farger og god næring, og fordelen er at alle ingrediensene kan forberedes i forkant, slik at du har middag på 1-2-3 etter en lang dag på jobb.

Laksebowl med bakt søtpotet er en perfekt rett å «preppe», da du gjerne kan lage mye av alle ingrediensene og ha ferdige elementer til å sette sammen flere måltider fremover. Bruk gjerne andre grønnsaker til ovnsbaking dersom du ønsker det.

Annonse

Funfact: Denne retten inneholder hele 24 gram fiber, som utgjør nesten hele det daglige anbefalte inntaket på 25-35 gram!

PRØV OGSÅ: Torsk med nøttelokk og ratatouille

Ingredienser

1 porson

½ liten søtpotet
½ squash
½ avokado
100 g cherrytomater
1 stk laksefilet på ca 125 g
1 ss rød pesto (evt annen pesto etter ønske, kan også droppes)
1 ss olivenolje
salt + pepper
40 g tørr quinoa
En neve fersk spinat

PRØV OGSÅ: Tunfiskpasta med aspargesbønner

Annonse

Fremgangsmåte

1. Del søtpotet og squash i små biter, og ha grønnsakene på en bakeplate eller i en ildfast form sammen med cherrytomatene. Ringle over olje og krydder.

2. Ha laksen ved siden av grønnsakene og topp med pesto. Bak formen i ovnen i ca 20 minutter, til fisk og grønnsaker er gjennomstekt.

3. Kok quinoa i dobbel mengde vann.

4. Del avokadoen i tynne skiver.

5. Ha spinat i en skål, og topp med quinoa, bakte grønnsaker, laks og avokado.

PRØV OGSÅ: Halloumi-bowl og bakte rotgrønnsaker

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: