Laksebowl med bakt søtpotet, quinoa og avokado

Laksebowl med bakt søtpotet, quinoa og avokado

Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Publisert første gang: 12.02.23
Karbohydrater (per porsjon): 38 gram
Fiber: 24 gram

Denne retten er full av deilige farger og god næring, og fordelen er at alle ingrediensene kan forberedes i forkant, slik at du har middag på 1-2-3 etter en lang dag på jobb.

Laksebowl med bakt søtpotet er en perfekt rett å «preppe», da du gjerne kan lage mye av alle ingrediensene og ha ferdige elementer til å sette sammen flere måltider fremover. Bruk gjerne andre grønnsaker til ovnsbaking dersom du ønsker det.

Annonse

Funfact: Denne retten inneholder hele 24 gram fiber, som utgjør nesten hele det daglige anbefalte inntaket på 25-35 gram!

PRØV OGSÅ: Torsk med nøttelokk og ratatouille

Ingredienser

1 porson

½ liten søtpotet
½ squash
½ avokado
100 g cherrytomater
1 stk laksefilet på ca 125 g
1 ss rød pesto (evt annen pesto etter ønske, kan også droppes)
1 ss olivenolje
salt + pepper
40 g tørr quinoa
En neve fersk spinat

PRØV OGSÅ: Tunfiskpasta med aspargesbønner

Annonse

Fremgangsmåte

1. Del søtpotet og squash i små biter, og ha grønnsakene på en bakeplate eller i en ildfast form sammen med cherrytomatene. Ringle over olje og krydder.

2. Ha laksen ved siden av grønnsakene og topp med pesto. Bak formen i ovnen i ca 20 minutter, til fisk og grønnsaker er gjennomstekt.

3. Kok quinoa i dobbel mengde vann.

4. Del avokadoen i tynne skiver.

5. Ha spinat i en skål, og topp med quinoa, bakte grønnsaker, laks og avokado.

PRØV OGSÅ: Halloumi-bowl og bakte rotgrønnsaker

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: