Ertehummus med karri

Ertehummus med karri

Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Publisert første gang: 05.02.23
Karbohydrater (per 100 g): 11 gram

Denne grønne ertehummusen er stappfull av god næring og smak. Bruk den som proteinrikt pålegg, dipp til grønnsaker, eller som tilbehør til middagen!

Hummus er opprinnelig en matrett fra midtøsten og lages tradisjonelt sett av kikerter, tahini, olivenolje og hvitløk, men heldigvis er dette en rett man kan lage mange ulike varianter av. Ved å inkludere grønne erter i oppskriften får du en smaksrik ertehummus som kan brukes til så mangt.

Annonse

Både kikerter og grønne erter har et høyt innhold av protein og fiber og er derfor sunt og mettende.

PRØV OGSÅ: Rødbetehummus med hvite bønner

Ingredienser

En stor skål

200 g grønne erter (tint)
1 pakke hermetiske kikerter
4 ss olivenolje
2 ts karri
saften av ½ sitron
salt + pepper
2-4 ss vann

PRØV OGSÅ: Havrescones med mandelsmør og frø

Annonse

Fremgangsmåte

1. Miks alle ingrediensene sammen i en food-prosessor, blender eller med stavmikser. Juster med vann til du har en jevn ertehummus.

2. Smak til med salt og pepper.

Kilder: Ingrediens.no

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: