Ertehummus med karri
Karbohydrater (per 100 g): 11 gram
Denne grønne ertehummusen er stappfull av god næring og smak. Bruk den som proteinrikt pålegg, dipp til grønnsaker, eller som tilbehør til middagen!
Hummus er opprinnelig en matrett fra midtøsten og lages tradisjonelt sett av kikerter, tahini, olivenolje og hvitløk, men heldigvis er dette en rett man kan lage mange ulike varianter av. Ved å inkludere grønne erter i oppskriften får du en smaksrik ertehummus som kan brukes til så mangt.
Både kikerter og grønne erter har et høyt innhold av protein og fiber og er derfor sunt og mettende.
PRØV OGSÅ: Rødbetehummus med hvite bønner
Ingredienser
En stor skål
200 g grønne erter (tint)
1 pakke hermetiske kikerter
4 ss olivenolje
2 ts karri
saften av ½ sitron
salt + pepper
2-4 ss vann
PRØV OGSÅ: Havrescones med mandelsmør og frø
Fremgangsmåte
1. Miks alle ingrediensene sammen i en food-prosessor, blender eller med stavmikser. Juster med vann til du har en jevn ertehummus.
2. Smak til med salt og pepper.
Kilder: Ingrediens.no
Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.