Min diabetestatovering

Min diabetestatovering

Sofia Segersson
Sofia ”Diabetesia” Segersson har hatt diabetes type 1 siden 2008 og er en velkjent stemme i den svenske diabetesverdenen. Sofia holder foredrag , er konsulent og blogger. Hun figurerer ofte i media, hun planlegger og arrangerer eventer og skriver også for Lev med diabetes
Publisert første gang: 25.12.22

Jeg har prøvd både armbånd og halskjeder. En lapp i lommeboken også. Men jeg er veldig distre, så for å være sikker på at jeg alltid har med meg min medisinske ID, må jeg sørge for at det IKKE kan glemmes. Så jeg fikk en tatovering. Den er ikke bare praktisk og en potensiell livredder – den er også en naturlig samtalestarter!

Da jeg fikk diabetestatoveringen i 2014, var det ikke mange som hadde en slik. Jeg ble møtt med diverse skeptiske reaksjoner, som «Men hva – du er ikke sykdommen din!» og «Men … hva om det kommer en kur?». La meg forklare det for deg.

Annonse

Nei, jeg ER ikke sykdommen min. Jeg er Sofia. Mamma, kone, søster, venn, selvstendig næringsdrivende og mye mer. Jeg ER ikke min type 1 diabetes. Men jeg lever med det. Hver dag og natt, alle dager i året. Det kan ikke velges bort eller ignoreres. Og for at jeg skal kunne leve livet mitt så bekymringsløst som mulig, har jeg hele tiden forsøkt å finne små sikkerhetsløsninger. Tatoveringen min er en av dem!

En kur

Og innvendingen om at det kan komme en kur … Ja, la meg si at en tatovering på min venstre underarm er min MINSTE bekymring da. Livet ville vært en glede hvis jeg slapp unna diabetesen min en vakker dag! Enten dekker jeg tatoveringen med et annet motiv – eller så får den lov til å bli værende. Fordi diabetesen min har gjort meg sterk, sta, strukturert og målrettet.

Den har definitivt krevd mye av meg, men også gitt meg erfaringer og egenskaper i livet mitt som jeg ellers ikke ville hatt. Så tatoveringen kan i så fall få være der som bevis på alt dette. Og som en påminnelse om hvor takknemlig jeg alltid vil være overfor forskningen hvis jeg en dag blir frisk.

Men som sagt – det er så mye mer enn en medisinsk ID som sitter på armen min. Tatoveringen er også en måte å starte en samtale på med personer jeg ikke kjenner. Jeg får spørsmål og mulighet til å fortelle. Og for hver person som vet litt mer, får vi litt mer innsikt (på samfunnsnivå) i hvor viktig forskning faktisk er. En skikkelig vinn-vinn!

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
Annonse
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: