Månedens mening: Manglende tiltak på forebygging

Månedens mening: Manglende tiltak på forebygging

Mette Engebretsen
Leder for markedstilgang og samfunnskontakt - ‎Roche  Diagnostics Norge AS, Diabetes Care
Publisert første gang: 04.12.22

Med tanke på situasjonen med en skremmende utvikling i feil retning av antallet tilfeller av diabetes type 2, er jeg svært oppgitt over manglende tiltak på forebygging!

Antallet diabetestilfeller har doblet seg i Norge de siste 20 årene, hovedsakelig på grunn av økningen i diabetes type 2. Og med den pågående fedmeepidemien og kommende eldrebølgen, tyder alt på at antall med diabetes type 2 vil fortsette å øke.

Annonse

Under Arendalsuka var forebygging et sentralt tema blant helsepolitikere, og den kommende folkehelsemeldingen ble løftet frem som en kommende løsning. Men i statsbudsjettet for 2023 er sørgelig lite penger satt av til nettopp forebygging og tiltak for en bedre folkehelse! Dette henger jo ikke på greip! Det hjelper ikke hvor mye de snakker om handling, når det allikevel bare koker ned til store ord!

Les kronikken: Det brenner!

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: