Sjokoladebrowniegrøt i mikro

Sjokoladebrowniegrøt i mikro

Kristi Herje Haga
Kristi har hatt diabetes type 1 siden 2006. Hun er mamma til to gutter – Oliver (født i 2004) og Martinus (født i 2009). Kristi er opptatt av hvordan trening og kosthold positivt påvirker hennes mestring av diabetes.
Publisert første gang: 20.11.22

Jeg elsker grøt og spiser det to til tre ganger daglig. Om jeg blir lei? Nei. Jeg spiser ofte den samme grøten over lang tid, før jeg plutselig endrer på oppskriften. Det er viktig at den smaker godt, er næringsrik, enkel og rask å lage og metter.

Karbohydrater per porsjon: 180 gram

Jeg lager stort sett grøten i mikrobølgeovn. Dette er først og fremst for å spare tid, særlig om morgenen. Da kan jeg gjøre andre ting samtidig som grøten lager seg selv. Den siste oppskriften jeg har laget må lages i mikro for å få ønsket konsistens. Ideen kom etter å ha lest oppskrift på og laget kake i mikrobølgeovn, typ «cake in a cup». Hvorfor ikke prøve å lage en kake ut av havregrøten tenkte jeg. Og det var temmelig enkelt og satte en ekstra piff på grøten.

Annonse

Her er oppskriften på en porsjon:

40 gram havregryn
5 suketter
1 toppet teskje råkakao (bakekakao funker fint)
litt salt
½ teskje bakepulver
2 eggehviter eller ett egg
2 ½ dl vann

Start med å blande havregryn, suketter, vann, kakao og salt i en bolle med høy kant. La den koke i mikrobølgeovnen til grøten har konsistensen som en mellomtykk saus. Mikrobølgeovner variere i styrke, derfor er det vanskelig å anslå tiden grøten skal stå i ovnen. Tilsett så bakepulver og eggehvite/egg og bland godt. La den koke i to til tre minutter til, da skal grøten ha blitt fast i kantene, men fortsatt litt bløt inni. Du må nesten prøve deg litt frem i forhold til hvordan din mikro fungerer. Jeg liker min ganske fast, da får jeg skikkelig kakefølelse.

Håper du liker den ?

PRØV GJERNE: Hjertegod havregrynsgrøt

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
Annonse
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: