Torskecurry i form

Torskecurry i form

Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Publisert første gang: 03.09.22
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon
Karbohydrater (hele retten): 30 gram
Fiber: 13 gram

Torsk passer supert med asiatiske smaker, og denne fiskeformen er en enkel og smakfull hverdagsrett.

Bruk gjerne andre grønnsaker ut ifra hva du har, og hva du liker. Server med ris, quinoa eller annet ønsket tilbehør.

Annonse

LES OGSÅ: Tunfiskburgere med sennepsdressing

Ingredienser

2 porsjoner

2 stykk torskefileter, ca 350 g
1 middels stor søtpotet
1 grønn paprika
1 liten purreløk
ca 200 g cherrytomater
en bunt asparges (ca 16 stykk), delt i biter
en liten pose fersk spinat (ca 65 g)
1 boks kokosmelk
1 ss grønn currypaste
1 ss soyasaus
1-2 dl vann
2 ss fersk ingefær, revet eller finhakket
pepper
en skvis lime

Til servering:
Koriander

LES OGSÅ: Torskeform med fennikel og tomat

Annonse

Fremgangsmåte

  1. Skrell søtpoteten og vask purre. Del grønnsakene i mellomstore biter og ha alt i en stor ildfast form. Ringle over olje og krydder og bak i ovnen på 220 grader i ca 15 minutter, til grønnsakene er møre.
  2. I mellomtiden vender du sammen alle ingrediensene til currysausen.
  3. Ha torsken i formen, sammen med cherrytomat og asparges. Hell over currysaus og bak formen videre i ca 10 minutter, til fisken er klar.
  4. Vend spinat rett inn i den varme sausen, til den faller sammen.
  5. Server med fersk koriander og annet tilbehør etter ønske.

LES OGSÅ: Laksesalat med chilimajo og bakte grønnsaker

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
Registrer for nyhetsbrev
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: