Smittet av covid

Smittet av covid

Elisabeth Karina Larsen Nordvik
Født i 1974, opprinnelig fra Finnsnes, men bor i Tromsø. Hadde svangerskapsdiabetes i 1998/99 som utviklet seg til diabetes type 1. Fikk etter 17 år vite at jeg hadde LADA i grunnen på min diabetes. 2 barn og ett barnebarn. Er utdannet spesialpedagog, men jobber nå som personalkonsulent. Har alltid vært ”flink pike” og møtte nesten veggen i oktober 2018. Var sykemeldt frem til april 2020 og har innsett hva en kronisk sykdom kan medføre etter et langt liv med diabetes, både fysisk og psykisk. Brenner for økt kunnskap og åpenhet rundt diabetes!
Publisert første gang: 21.08.22

Etter 2 år med pandemi, streng sosial distansering, et samfunn som gjenåpnet og et forsøk på å ta tilbake sitt normale liv gjorde at det ble også min tur. Min tur til å bli smittet av covid.

Hadde kjent at det kriblet litt i halsen et par dager, men tenkte at dette var nok bare den vanlige allergien som kommer på vår/sommeren. Ellers var det ingenting å si på formen. Dro på dagsseminar med jobben, alle samlet i buss. Etter lunsj fikk jeg en hodepine som ikke ville gi seg med smertestillende. Det syntes jeg var underlig, men tenkte ikke mer over det.

Annonse

Dårlig form

På hjemveien følte jeg meg ikke i form. Og siden jeg skulle på middag til min datter på ettermiddagen, så valgte jeg å ta en hurtigtest. Kan love deg at jeg ble lang i masken da jeg oppdaget at den umiddelbart ble positivt. Kunne ikke helt forstå det, så jeg tok en test til. Også den positiv.

Testet positivt

Saken var da klar, jeg var smittet med covid. Det var bare en ting å gjøre, og det var å ta vare på seg selv, og holde seg hjemme i redsel for å smitte andre. Blodsukkeret mitt var helt perfekt, nesten litt for perfekt.

LES OGSÅ: Hvordan vil den nye «normalen» se ut?

Hodepine fra h..

Hele sykdomsforløpet var greit, egentlig, men hadde en ufattelig hodepine som pågikk i 1,5 døgn før den slapp. Men da fikk jeg feber, i bare noen timer. Blodsukkeret mitt fortsatte å være «snill» med meg. Utover det ble jeg veldig forkjølet. Satt på hjemmekontor i ca. 1 uke før jeg dro på jobb.

Bang!

14 dager etter covid smitten så var det plutselig som at en lastebil bare kjørte over meg. Bang! Startet med at blodsukkeret mitt ble uforklarlig høyt, så kom hosten, og irritasjon i øvre luftveier. Dette gjorde meg enormt sliten, så jeg måtte oppsøke lege.

Annonse

Sykemeldt

Det resulterte i sykemelding. Fastlegen holdt en lang tale om long covid. Det var ikke til å tøyse med. Long covid kunne gjøre slik at jeg ble pjusken i formen LENGE. Det skremte meg, så jeg bestemte meg for å holde meg i ro til jeg ble frisk.

To måneder

Det er nå to måneder siden jeg tok positive tester, og blodsukkeret mitt er blitt bedre. Men ikke under kontroll. Jeg kan fortsatt få uforklarlig høyt blodsukker. I tillegg så har jeg fortsatt irritasjons hoste som kommer ved temperatur endringer og i aktivitet.

LES OGSÅ: Første reise utenlands etter covid-19

Ikke til å spøke med

Jeg har innsett at covid er et merkelig virus. Man vet aldri hvordan det vil angripe. Min første tanke som smittet var at dette var ikke verre enn en vanlig forkjølelse. Men den tanken har jeg slått ifra meg når jeg etter 14 dager ble plaget med min diabetes. Det forteller meg at viruset er en liten «luring».

Saga blott!

Så mitt råd til alle er å ta covid på alvor. Blir du smittet, hold deg i ro og ikke anstrenge deg for mye slik at du blir plaget i ettertid. Måtte covid bare ha blitt en «saga blott» (=en historie fra gamle dager)!!

LES OGSÅ: Dette gjorde covid-19 med blodsukkeret mitt

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: