Dette gjorde covid-19 med blodsukkeret mitt

Dette gjorde covid-19 med blodsukkeret mitt

Maria Jørgensen
Maria er født i 1994. Hun fikk diabetes type 1 i 2012, og bruker til daglig insulinpumpe. Maria er opprinnelig fra Sørum, men bor i Namsos og jobber som autorisert dyrepleier.
Publisert første gang: 03.04.22
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon

Jeg har tatt tre vaksinedoser, og har egentlig ikke vært så bekymret for covid-19. Jeg har vært mer redd for og potensielt videreføre smitte enn å få det selv.

Så kom dagen hvor jeg faktisk ble smittet og fikk en positiv hurtigtest. Jeg, som «aldri» blir syk, ble plutselig dårlig; feber, hodepine, sår hals, slapp og lite matlyst. Jeg ble sengeliggende i flere dager, og kan ikke huske sist jeg var så dårlig. Jeg fikk også veldig høyt blodsukker og trengte mye mer insulin enn vanlig de første dagene.

Annonse

Det er jo en kjent sak at sykdom kan gi forhøyet blodsukker. Men jeg var likevel usikker på hva som var i vente ettersom jeg hadde hørt om flere med diabetes som ikke merket noe på blodsukkeret etter smitte.

Individuelt

Dette er selvfølgelig veldig individuelt. Både hvilket forløp sykdommen har hos den enkelte, men også i hvilken grad den påvirker blodsukkeret. Jeg har «heldigvis» ganske fersk trening i ustabilt blodsukker (se artikkel «Da blodsukkeret ikke ville ned»). Så min mentale trening av å tørre og sette store nok (=riktige) doser insulin, selv om de er mye større enn vanlig, var på plass. Og det merket jeg var en stor fordel, for da fikk jeg korrigert blodsukkeret raskere enn jeg ville gjort hvis denne treningen ikke var på plass.

LES OGSÅ: Hvordan vil den nye «normalen» se ut?

Hjelpende hånd

Jeg har generelt sett et veldig bra immunforsvar, og med alle vaksinedosene på plass forventet jeg ikke å bli spesielt syk. Men den gang ei. Jeg er veldig takknemlig for at jeg har en mann i hus som var tilgjengelig under hele sykdomsperioden min og ordnet alt jeg trengte når jeg trengte det.

Det gjorde at jeg fikk tid til å både slappe av og fokusere på blodsukkeret. Og det var avgjørende for å komme meg best og raskest mulig. I skrivende stund har jeg ikke blitt helt frisk enda, men blodsukkeret har heldigvis stabilisert seg.  

Annonse

LES OGSÅ: Hva jeg drømmer om å gjøre når korona forsvinner

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
Registrer for nyhetsbrev
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: