Hva jeg drømmer om å gjøre når korona forsvinner

Hva jeg drømmer om å gjøre når korona forsvinner

Kristi Herje Haga
Kristi har hatt diabetes type 1 siden 2006. Hun er mamma til to gutter – Oliver (født i 2004) og Martinus (født i 2009). Kristi er opptatt av hvordan trening og kosthold positivt påvirker hennes mestring av diabetes.
Publisert første gang: 10.02.21
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon

Vi står midt i pandemien og vi vet ikke når den er over. Det kan ta hele 2021. Det kan ta enda lengre… Jeg har drømt i måneder om hva jeg skal gjøre når pandemien er over. Drømmer er viktigere enn noen gang. De får oss til å håndtere hverdagen litt bedre. 

Når korona er over skal jeg… 

Annonse

Ikke ha hjemmekontor på evigheter!

JEG ER SÅ LEI AV HJEMMEKONTOR! Vi startet med hjemmekontor allerede i starten av mars 2020. Siden den gang har jeg vært på kontoret maks en dag i måneden. Når dette er over skal jeg ha maks en dag med hjemmekontor i måneden. Og jeg skal hver dag glede meg over at jeg kan dra inn til byen på kontoret. Møte kolleger og se folk. 

Dra på spontane turer

Jeg savner å dra på reiser i ikke alt for lang avstand fra Oslo. Det gjelder seg min egen hytte, hytta til venner og byer rundt Oslo. Besøke venner en torsdagskveld fordi jeg kjeder meg. Ikke minst savner jeg å dra på harryhandel til Sverige! Før korona reiste vi et par ganger i måneden. Ikke alltid fordi vi skulle handle mye, men for turen sin skyld. 

LES OGSÅ: En begrenset hverdag har gitt med nytt perspektiv

Spise og drikke ute

Å sitte på en takterrasse med et glass hvitvin gleder jeg meg veldig til å gjøre igjen. Jeg har kontor i byen, og når været tillater det har jeg ofte tatt et par glass rett etter jobb. Ut å spise uten å tenke på smittevern gleder jeg meg også til. Nyte god mat med god drikke.

Annonse

Ta på ting i butikken

Jeg har aldri med barna i butikken lengre. Og jeg går på butikken kun en dag i uka. Begge deler på grunn av smitten. Jeg har på meg hansker og munnbind og tar bare på det jeg vet jeg skal kjøpe. Jeg planlegger innkjøpene nøye slik at jeg vet hva jeg skal ha. Andre type butikker går jeg sjelden i. Det meste bestiller jeg på nett. Jeg gleder meg til å kunne lese bak på en emballasje på en vare, uten å føle at jeg må kjøpe den. 

LES OGSÅ: Det handler om å leve!

Planlegge og reise til utlandet

Jeg har avlyst fire utenlandsreiser grunnet korona. Det var i første halvdel av 2020… Jeg er glad i å reise til utlandet og planlegger turer ofte i god tid. Da får jeg gode priser og kan reise oftere siden jeg reiser billig. Nå har jeg ikke vært i utlandet siden september 2019. Og jeg tenker ikke å dra før jeg får vaksinene og det er trygt å reise. Når det blir, er umulig å si. Frem til da må jeg nøye meg med huset mitt og området rundt. En dag kan vi reiste utenlands igjen og jeg blir en av de første som krysser grensen. 

LES OGSÅ: Å fly med diabetes

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
Registrer for nyhetsbrev
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: