Sommerkjole og insulinpumpe

Sommerkjole og insulinpumpe

Maria Jørgensen
Maria er født i 1994. Hun fikk diabetes type 1 i 2012, og bruker til daglig insulinpumpe. Maria er opprinnelig fra Sørum, men bor i Namsos og jobber som autorisert dyrepleier.
Publisert første gang: 27.07.22

Sommeren har meldt sin ankomst og de fleste har funnet fram sommerklærne i klesskapet igjen. Jeg er glad i å bruke kjoler, og jeg har funnet en løsning som fungerer perfekt for meg når det gjelder plassering av insulinpumpe mens jeg bruker kjole. 

Jeg har skaffet en sykkelshorts med lommer som er helt perfekt til formålet. Denne bruker jeg under kjolen, og pumpen fester jeg i lommen. Det gjør den lett tilgjengelig, uten at jeg slipper å hente den fram fra BH’en eller løfte opp kjolen over hofta for å finne den. Det er for eksempel ikke så praktisk når man er i selskap. Jeg får lett tak i den under kjolen, så skulle jeg for eksempel ha en kjole som går rett over knærne trenger jeg ikke å løfte den i det hele tatt for å sette insulin. Jeg bare sklir pumpen enkelt ned i hånda. 

Annonse

Oppbevaringslomme til insulinpumpe

Det finnes også ulike stropper man kan bestille som har oppbevaringslomme til insulinpumpe. Jeg har bestilt mine via sykehusapoteket. Noen kan festes rundt låret og andre rundt magen. Personlig har ikke disse fungert så bra for meg, de sklir enten ned eller blir ubehagelig stramme. Så jeg foretrekker sykkelshortsen. 

Jeg synes også det er mer behagelig å ha pumpen i en lomme. Da slipper jeg at clipsen, eller fronten på pumpa, gnisser inn mot huden. I tillegg synes jeg det er kjekt å bruke en sykkelshorts under kjolen om sommeren uansett, så lårene ikke gnisser mot hverandre (spesielt når jeg er på sånne turer som på bildet).

Pass på insulinet

En annen ting som er verdt å huske nå som det er varmt i været, er å ikke utsette insulinet for høye temperaturer (ikke over 30 grader. Se pakningsvedlegget på din insulintype for å vite sikker øvre temperaturgrense). 

Håper du får en fin sommer og at du nyter den akkurat slik du selv ønsker. Forhåpentligvis med det blodsukkeret du ønsker også!

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
4/5 1 tilbakemelding
Del: