Havrescones med kesam
Karbohydrater per scones: 37 gram
Hvorav fiber: 8 gram
Havrescones med kesam er gode å servere til helgefrokosten eller kanskje når du får gjester på besøk.
Ikke bare er havrescones raskt å lage, de er også supre å servere både med salt og søtt pålegg, enten det er til frokost, lunsj eller kvelds.
TIPS: Tilsett gjerne revet gulrot, eller andre nøtter etter ønske. Kesam kan også byttes ut med yoghurt naturell.
PRØV OGSÅ: Havremuffins med banan og tyttebær
Ingredienser
Oppskriften gir 12 scones
8 dl havregryn
3 dl sammalt spelt
3 dl fin spelt
1 ts bakepulver
1 ts kanel
1 ts kardemomme
1 klype salt
1 dl linfrø
1 dl gresskarkjerner
1 dl solsikkekjerner
1 dl valnøtter
500 g kesam
3-4 dl melk
PRØV OGSÅ: Kefir-lapper
Fremgangsmåte
- Vend sammen alle de tørre ingrediensene i en bakebolle.
- Tilsett kesam og melk til det tørre, til du har en fuktig, men fast deig. Juster evt med mer melk eller mel, du skal kunne forme faste scones med en skje.
- Bruk to skjeer til å forme 12 scones av deigen. Ha på en bakeplate, og stek i ovnen ved 200 grader varmluft i ca 20 minutter.
PRØV OGSÅ: Pålegg av lammebog
Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.