Torskeform med rotgrønnsaker
Karbohydrater per porsjon: 43 gram
Fiber: 18 gram
Torskeform med rotgrønnsaker er rask, næringsrik og super hverdagsmat.
Torsk er en mager fisketype og en god kilde til protein, men det er ikke den eneste grunnen til at torsk er kjempesunt. Hvit fisk er nemlig en av våre viktigste kilder til jod – et næringsstoff som de fleste av oss får for lite av. Så hvorfor ikke lage en torskeform med rotgrønnsaker til middag i dag?
Bytt ut grønnsakene med andre typer etter ønske, her har jeg i hovedsak brukt rotgrønnsaker.
LES OGSÅ: Omelett med spinat og chevre
Ingredienser
2 porsjon
2 torskefilet a 150 g
1 ss smør
pepper
1 stor gulbete
2 rødbeter
1 søtpotet
1 paprika
1 ss olivenolje
1 ss sesamfrø
skall fra ½ sitron (gjerne øko)
salt + pepper
Ertepuré
100 g grønne erter, tinte
100 g kikerter
saften av ½ sitron eller 1 ts eplesidereddik
1 ts sesamolje
salt og pepper etter smak
LES OGSÅ: Bakt laks med grønnsaker og pesto
Fremgangsmåte
1. Skrell betene, og del alle grønnsakene i mellomstore biter.
2. Ha grønnsakene i en ildfast form, og ringle over olje, krydder og sesamfrø.
3. Skrell strimlet av sitronskall med en potetskreller, og ha i formen med grønnsakene.
4. Bak formen i ovnen på 220 grader i ca 12 minutter.
5. Ta ut formen, ha fisken i midten med et klikk smør og pepper, og bak videre i ca 8 minutter, til torsken er passe stekt.
6. Lag ertehummusen ved å mikse alle ingrediensene i en foodprosessor. Smak til med mer krydder etter behov.
7. Server torsk og grønnsaker med ertehummus.
Kilde: Bramat, Derfor bør du spise torsk
Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.