Torskeform med rotgrønnsaker

Torskeform med rotgrønnsaker

Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Publisert første gang: 30.01.22
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon
Karbohydrater per porsjon: 43 gram
Fiber: 18 gram

Torskeform med rotgrønnsaker er rask, næringsrik og super hverdagsmat.

Torsk er en mager fisketype og en god kilde til protein, men det er ikke den eneste grunnen til at torsk er kjempesunt. Hvit fisk er nemlig en av våre viktigste kilder til jod – et næringsstoff som de fleste av oss får for lite av. Så hvorfor ikke lage en torskeform med rotgrønnsaker til middag i dag?

Annonse

Bytt ut grønnsakene med andre typer etter ønske, her har jeg i hovedsak brukt rotgrønnsaker.

LES OGSÅ: Omelett med spinat og chevre

Ingredienser

2 porsjon

2 torskefilet a 150 g
1 ss smør
pepper

1 stor gulbete
2 rødbeter
1 søtpotet
1 paprika
1 ss olivenolje
1 ss sesamfrø
skall fra ½ sitron (gjerne øko)
salt + pepper

Annonse

Ertepuré

100 g grønne erter, tinte
100 g kikerter
saften av ½ sitron eller 1 ts eplesidereddik
1 ts sesamolje
salt og pepper etter smak

LES OGSÅ: Bakt laks med grønnsaker og pesto

Torskeform med rotgrønnsaker
Foto: Hanna Fjeldheim Dale.

Fremgangsmåte

1. Skrell betene, og del alle grønnsakene i mellomstore biter.

2. Ha grønnsakene i en ildfast form, og ringle over olje, krydder og sesamfrø.

3. Skrell strimlet av sitronskall med en potetskreller, og ha i formen med grønnsakene.

4. Bak formen i ovnen på 220 grader i ca 12 minutter.

5. Ta ut formen, ha fisken i midten med et klikk smør og pepper, og bak videre i ca 8 minutter, til torsken er passe stekt.

6. Lag ertehummusen ved å mikse alle ingrediensene i en foodprosessor. Smak til med mer krydder etter behov.

7. Server torsk og grønnsaker med ertehummus.

Kilde: Bramat, Derfor bør du spise torsk

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
Registrer for nyhetsbrev
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: