Pizza med blomkålbunn og serranoskinke
Publisert første gang: 20.12.23
Karbohydrater: ca 3 g per 100
Pizza med blomkålbunn er for deg som ikke spiser mel eller bare har lyst å prøve noe nytt.
Med superdigg fyll kan denne fint erstatte en hvilken som helst pizza!
PRØV OGSÅ: Ovnsbakt omelett med cottage cheese & asparges
Ingredienser
(1 pizza)
Bunn:
1 lite blomkålhode, bare det hvite (500 g)
2 egg
50 g parmesan
1 ss maisenna
½ ts salt
Pizzasaus:
1 boks hakkede tomater (400 g)
1 hvitløksfedd, presset eller finhakket
1 ts hvitvinseddik
½ ts rårørsukker
1 ss olivenolje
Salt og pepper etter smak
Topping:
150 g fersk mozzarella
100 g serranoskinke
30 g ruccula
100 g fast hvitost, som norvegia eller jarlsberg
PRØV OGSÅ: Søtpotetpai med mozzarella
Slik gjør du:
- Sett ovnen på 175 grader.
- Skjær av det grønne på blomkålen og kutt den i mindre biter.
- Ha blomkål, maisenna, egg, parmesan og salt i en foodprosessor og kjør til du har en glatt masse.
- Klem deigen ut på et bakepapir og stek i ca 45 minutter, til den er gyllen. Ta den ut av ovnen og snu den forsiktig over på en rist slik at bunnen vender opp. Stek den 15 minutter til på denne siden. Bunnen skal bli sprø.
- Lag tomatsausen. Hell hakket tomat over i et dørslag og la det renne av mye av væsken. Tilsett resten av ingrediensene.
- Montér resten av pizzaen. Tomatsaus først, så et lag fast hvitost (f.eks. Jarlsberg). På toppen har du fersk mozzarella.
- Stek i 10 minutter, til ostene er smeltet.
- Ha ruccula og serranoskinke på toppen rett før servering.
Til fredagskosen?
Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.