Helse-appene jeg bruker mest

Helse-appene jeg bruker mest

Kristi Herje Haga
Kristi har hatt diabetes type 1 siden 2006. Hun er mamma til to gutter – Oliver (født i 2004) og Martinus (født i 2009). Kristi er opptatt av hvordan trening og kosthold positivt påvirker hennes mestring av diabetes.
Publisert første gang: 02.12.21
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon

Det er noen helse-apper jeg har blitt helt avhengig av. Noen nyttige, andre helt unyttige. Her er en oversikt over appene jeg bruker mest.

Polar flow

Denne appen bruker jeg til å registrere aktiviteten min i løpet av et døgn. Jeg har en pulsklokke som er koblet til appen. Den registrerer også søvn og det er masse annet jeg kan legge inn. Jeg synes det er fint å ha et aktivitetsmål å strekke seg etter, og også følge med på pulsen. Ofte er det sammenheng mellom dårlig og lite søvnkvalitet og dagsform.

Annonse

Lifesum

Denne helse-appen bruker jeg å ha kontroll på matinntaket mitt i perioder jeg er «ut å kjøre» når det gjelder mat. Vet jeg hva jeg spiser er det enklere å ha kontroll over totalinntaket. Her logger du hver enkelt matvare eller legger inn antall kalorier per måltid. Den kan også kobles opp mot aktivitets-apper slik at du kan ha kontroll på totalinntak inn og ut. De fleste matvarer ligger inne i denne appen og jeg synes den er bedre enn for eksempel matvartabellen.no som er myndighetenes sitt verktøy for logging av næringsinntak i mat. Lifesum finnes både som gratisversjon og en mer avansert som du må betale for. Jeg har gratisversjonen.

Helsenorge

Denne har vært mye brukt under pandemien. Her har jeg full oversikt over testresultater i forhold til korona, resepter, legetimer og masse mer. Veldig nyttig å ha som app, selv om du selvfølgelig kan gå inn på Helsenorge via nettleseren på mobilen. Koronasertifikatet finner du også kjapt via appen.

LES OGSÅ: Mine viktigste «diabetesgadgets»

Matpriser

Hver søndag legges de ut tilbudsaviser for de største kolonialbutikkene. Her får jeg god oversikt over hvilke gode tilbud på mat som kommer til uken. Ut ifra hva som er gode tilbud, planlegger jeg ukas innkjøp. Vi er en storfamilie på syv og det er mye å spare på å sjekke prisene hos de ulike butikkene. Derfor er denne appen helt genial.

Vinmonopolet

Om jeg er ute og spiser og drikker eller skal kjøpe vin til hjemmebruk, er appen fra Vinmonopolet helt genial. Jeg bruker den for å se hvor mye sukker det er i alkoholen. Det er store forskjeller i sukkerinnholdet og det er avgjørende å vite i forhold til hvor mye insulin jeg skal sette. Det er ikke alle viner på restauranter du finner i appen. Er du usikker bytt heller til en vin på vinkartet som finnes i appen.

Annonse

LES OGSÅ: Smarte apper for de med diabetes

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: