Risotto med sopp og asparges

Risotto med sopp og asparges

Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Publisert første gang: 19.08.21
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon
Karbohydrater per porsjon: 74 gram, fiber: 7 gram

Risotto er nydelig middag, men den kan fort bli tung på karbohydrater. Det kan være en god idé til hverdags å passe på at du bruker godt med grønnsaker når du lager risotto, for å gjøre det til et mer balansert måltid.

TIPS: Sever gjerne med biter av ovnsbakt søtpotet og gulrot til, det smaker nydelig ved siden av risottoen. Den er også super som tilbehør til hvilken som helst proteinkilde, og stekt/grillet kjøtt eller fisk passer godt ved siden av. Ønsker du mer næring og protein inn i en vegetarisk variant, er det supert å toppe med ristede frø og nøtter.

Annonse

Dette trenger du:

3 porsjoner

6 store sjampinjong

250 g aromasjampinjong eller annen sopp etter ønske

1 ss smør

240 g risottoris

Annonse

2 ss hvitvinseddik, eplesidereddik eller et lite glass hvitvin

2 ss smør

1 gul eller rød løk

Ca. 12 dl grønnsakskraft

Ca. 50 g revet parmesan

3 gode never fersk spinat

Pepper

2 bunter asparges og parmesan til servering

PRØV OGSÅ: Hjemmelaget fiskegrateng

Slik gjør du:

  1. Del soppen i skiver og stek i tørr panne til den er gyllen og slipper væske. Stek videre i litt smør når soppen er gyllen, og ta den så ut av panna.
  2. Finhakk løk og stek gyllent i litt smør. Rør inn risottoris og eddik/vin. Spe på med kraft mens du rører jevnt. Fortsett å røre og spe på med væske til risottoen er ferdig, ca. 10-15 minutter.
  3. Vend inn parmesan, og smak til med pepper.
  4. Vend til slutt inn den ferdig stekte soppen og spinaten, og vend til spinaten har falt sammen
  5. Stek asparges og server risottoen med asparges og mer parmesan etter ønske.

PRØV OGSÅ: Pasta med tomat, fetaost og kylling

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: