Proteinrik stekt ris

Proteinrik stekt ris

Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Publisert første gang: 04.08.21
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon
Karbohydrater per porsjon: 47 gram
Fiber: 18 gram

Stekt ris behøver ikke være en karbo-bombe. Fyll på med mer grønnsaker og proteiner, så har du en tipp, topp rask restemiddag. Legg gjerne til flere grønnsaker etter ønske, som for eksempel gulrot og/eller paprika.

Dette trenger du:

1 porsjon

Annonse

1 ss olivenolje
1 rødløk
1 fedd hvitløk
3 cm fersk ingefær
50 g erter
50 g edamamebønner
6 terninger frossen spinat
50 g kokt ris
120 g kikerter
2 stykk egg


Forslag på tilbehør til servering:
Syltet ingefære
Syltet rødløk
Koriander
Sriracha
Lime

PRØV OGSÅ: Wrap med fiskekake og syltet rødløk

Slik gjør du:

  1. Finhakk hvitløk, ingefær og løk og stek gyllent i litt olje.
  2. Tilsett erter, edamamebønner og spinat, og stek til alt er tint.
  3. Ha i kokt ris, kikerter og egg, og stek til eggene er ordentlig vendt inn i resten og har «satt seg».
  4. Smak til med salt og pepper.
  5. Server med ønsket tilbehør.

PRØV OGSÅ: Pasta med tomat, fetaost og kylling

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
Annonse
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: