Pai med feta og søtpotetbunn

Pai med feta og søtpotetbunn

Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Publisert første gang: 19.08.21
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon
Karbohydrater per porsjon (6 porsjoner per pai): 17 gram Fiber: 4 gram 

Denne paien er en fin variant hvis du ønsker et alternativ uten mel i bunnen. Fyllet kan selvsagt varieres i det uendelige, så her er det bare å bruke det du liker og har av grønnsaker og type ost. Server gjerne med en frisk salat. Paien holder seg fint i kjøleskapet noen dager, og er også god kald, så du kan fint lage den dagen før servering.

Tips: Tilsett gjerne litt røkelaks, det gir en god smak sammen med søtpoteten.

Annonse

Dette trenger du:

1 paiform
2 store søtpotet
1 paprika
1 ss olivenolje
150 g erter
8 stykk soltørket tomat (avrent / uten olje og finhakket)
200 g fetaost
5 egg
1 dl melk
1 ss provencekrydder
pepper

PRØV OGSÅ: Pasta med tomat fetaost og kylling

Slik gjør du:

  1. Del søtpotet i skiver med tykkelse på ca ½ cm og paprikaen i strimler. Ringle
    over litt olje, og bak i ovnen på 200 grader i ca 15 minutter.
  2. Fordel søtpotetskivene så de dekker bunn og side av en ildfast form / paiform.
  3. Ha bakt paprika, erter, soltørket tomat og smuldret fetaost over søtpoteten.
  4. Visp sammen egg, melk og krydder, og hell over ost og grønnsaker.
  5. Bak formen i ovnen på 200 grader i ca 25-30 minutter.

Server paien med en deilig salat.

PRØV OGSÅ: Hjemmelaget fiskegrateng

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
Annonse
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: