Pai med feta og søtpotetbunn
Publisert første gang: 19.08.21
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon
Karbohydrater per porsjon (6 porsjoner per pai): 17 gram Fiber: 4 gram
Denne paien er en fin variant hvis du ønsker et alternativ uten mel i bunnen. Fyllet kan selvsagt varieres i det uendelige, så her er det bare å bruke det du liker og har av grønnsaker og type ost. Server gjerne med en frisk salat. Paien holder seg fint i kjøleskapet noen dager, og er også god kald, så du kan fint lage den dagen før servering.
Tips: Tilsett gjerne litt røkelaks, det gir en god smak sammen med søtpoteten.
Dette trenger du:
1 paiform
2 store søtpotet
1 paprika
1 ss olivenolje
150 g erter
8 stykk soltørket tomat (avrent / uten olje og finhakket)
200 g fetaost
5 egg
1 dl melk
1 ss provencekrydder
pepper
PRØV OGSÅ: Pasta med tomat fetaost og kylling
Slik gjør du:
- Del søtpotet i skiver med tykkelse på ca ½ cm og paprikaen i strimler. Ringle
over litt olje, og bak i ovnen på 200 grader i ca 15 minutter. - Fordel søtpotetskivene så de dekker bunn og side av en ildfast form / paiform.
- Ha bakt paprika, erter, soltørket tomat og smuldret fetaost over søtpoteten.
- Visp sammen egg, melk og krydder, og hell over ost og grønnsaker.
- Bak formen i ovnen på 200 grader i ca 25-30 minutter.
Server paien med en deilig salat.
PRØV OGSÅ: Hjemmelaget fiskegrateng
Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.