Opp-ned rabarbrakake
Publisert første gang: 20.07.21
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon
Dette er ikke den vakreste kaken, men smaken er fantastisk!
Karbohydrater: ca 24 g per 100
Bunn:
4 stilker rabarbra
50 g kokosblomstsukker
2 ss smør
Slik gjør du:
- Del rabarbra i små biter.
- Smelt smør i en panne, bland inn rabarbra og rør godt rundt.
- Ha rabarbraen i en kakeform og strø kokosblomstsukker på toppen.
Lokk:
150 g rårørsukker (du kan også bruke samme mengde vanlig sukker eller kunstig søtning)
150 g smør
3 egg
100 g speltmel
50 g mandelmel
1 ts bakepulver
1 sitron, saft og skall
PRØV OGSÅ: Bananbrød med eple og sesam
Slik gjør du:
- Pisk smør og sukker hvitt, bruk gjerne elektrisk visp.
- Ha i ett og ett egg mens du pisker videre.
- Rør inn resten av ingrediensene.
- Trykk deigen ut over rabarbraen.
- Stek kaken på 180 grader over-og undervarme i 35-40 minutter.
- Du kan snu kaka før servering slik at rabarbraen kommer på toppen eller servere den som den er.
Med pisket krem eller hjemmelaget vaniljeis til?
PRØV OGSÅ: Bringebærdessert uten tilsatt sukker
Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.