Kefir-lapper
Karbohydrater per porsjon: 49 gram
Fiber per porsjon: 7 gram
Luftige kefir-lapper, som garantert blir din nye helgefavoritt! Kefir og havre gjør pannekakene både mettende og gode for magen. Dersom du foretrekker salt fremfor søtt, dropp søtning og vanilje i røren, og topp lappene med salat, ost og skinke i stedet. Det er minst like godt.
Dersom du ønsker en glutenfri variant, kan du selv male havremel av glutenfrie havregryn.
Dette trenger du:
2 porsjoner:
2 dl kefir
1 ss lettmargarin, smeltet
1 stort egg
150 g havremel
1 ss sukrin/annen tilsvarende søtning
Et par dråper vaniljeessens
1 ts natron
PRØV OGSÅ: Gulrotpannekaker uten sukker
Slik gjør du:
1) Ha alle ingrediensene i en bolle og visp til en klumpfri røre.
2) La pannekakerøren stå og svelle i 10-15 minutter.
3) Stek kefir-lappene i en teflonpanne (da behøver du ikke stekefett) på medium varme. Snu dem når det danner seg små bobler i overflaten.
4) Oppskriften vil gi cirka 8 lapper, avhengig av størrelse.
PRØV OGSÅ: Eltefrie rundstykker med gulrot
Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.