Havremuffins med banan og tyttebær

Havremuffins med banan og tyttebær

Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Publisert første gang: 19.05.21 | Sist redigert: 08.09.21
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon

Disse muffinsene er supre både som frokost, raskt mellommåltid og nyttig kveldskos. Med mye havregryn og lite søtning, er dette mer et måltid enn en kake. Bruk gjerne blåbær eller bringebær i stedet for tyttebær, dersom du ønsker det.

Karbohydrater per muffins: 28 g
Hvorav fiber: 3,5 g

Dette trenger du til 12 muffins:

2 bananer
2 egg
300 g yoghurt naturell
4-5 dl melk etter ønske (jeg brukte havremelk)
3 ss smeltet smør
2 ss honning
5 dl havregryn
2 dl fint speltmel eller annet mel etter ønske
1 krm salt
1 ts kardemomme
1 ts kanel
1 ts allehånde
2 ts bakepulver
Ca 2 dl frosne tyttebær
Sesamfrø

Annonse

PRØV OGSÅ: Bananbrød med eple og sesam

Slik gjør du:

  1. Vend sammen alle de våte ingrediensene med stavmikser i en bolle.
  2. Vend så alle de tørre ingrediensene inn i røra, til du har en relativt fast røre. Spe eventuelt på med litt melk eller mer mel.
  3. Fordel røra i tolv muffinsformer. Topp hver muffinsform med en liten neve frosne tyttebær. Dytt bærene lett ned i røra med en gaffel.
  4. Dryss sesamfrø over hver muffins.
  5. Stek muffinsene til de er gylne og har hevet seg godt, i ca 20 minutter. Sjekk med en kniv eller pinne at de er gjennomstekt.
  6. Server!

PRØV OGSÅ: Oppskrift på sukkerfri brownie

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
Registrer for nyhetsbrev
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: